Politie geeft meer informatie over afperser Jumbo | RetailDetail

Politie geeft meer informatie over afperser Jumbo

Politie geeft meer informatie over afperser Jumbo

De politie heeft meer informatie vrijgegeven over de man die eerder explosieven had geplaatst - en zelfs een ontploffing had veroorzaakt - bij supermarkten van Jumbo.

Kans op aanslag klein

Daaruit blijkt dat het zou gaan om een man van 20 tot 40 jaar oud, die vermoedelijk in Groningen woont. Volgens de politie heeft hij kennis van explosieven, computersystemen en elektronica en heeft hij een nauwkeurige manier van werken. De politie gaat er ook van uit dat de man de supermarktketen wil afpersen: hij eist dan ook een hoeveelheid bitcoins van het bedrijf. Volgens de politie is de kans op een echte aanslag echter klein.

 

De hele zaak rond Jumbo gaat terug tot begin mei, toen een explosief werd gevonden aan de vestiging op de Wilhelminakade in Groningen. Op 31 mei was er dan een explosie bij de Jumbo aan het Overwinningsplein, slechts twee kilometer verderop. Amper een week later kwam er ook een bommelding binnen bij de Jumbo aan het Euroborg-stadion, alweer in Groningen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.