Politie geeft meer informatie over afperser Jumbo | RetailDetail

Politie geeft meer informatie over afperser Jumbo

Politie geeft meer informatie over afperser Jumbo

De politie heeft meer informatie vrijgegeven over de man die eerder explosieven had geplaatst - en zelfs een ontploffing had veroorzaakt - bij supermarkten van Jumbo.

Kans op aanslag klein

Daaruit blijkt dat het zou gaan om een man van 20 tot 40 jaar oud, die vermoedelijk in Groningen woont. Volgens de politie heeft hij kennis van explosieven, computersystemen en elektronica en heeft hij een nauwkeurige manier van werken. De politie gaat er ook van uit dat de man de supermarktketen wil afpersen: hij eist dan ook een hoeveelheid bitcoins van het bedrijf. Volgens de politie is de kans op een echte aanslag echter klein.

 

De hele zaak rond Jumbo gaat terug tot begin mei, toen een explosief werd gevonden aan de vestiging op de Wilhelminakade in Groningen. Op 31 mei was er dan een explosie bij de Jumbo aan het Overwinningsplein, slechts twee kilometer verderop. Amper een week later kwam er ook een bommelding binnen bij de Jumbo aan het Euroborg-stadion, alweer in Groningen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.