Politie houdt verdachten Jumbo-bommen aan

Politie houdt verdachten Jumbo-bommen aan
hans engbers / Shutterstock.com

De politie heeft in Groningen twee verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de bomaanslag en de bommeldingen bij supermarkten van Jumbo. De politie was al maanden bezig aan een speurtocht.

Afpersing

De zaak gaat terug tot enkele maanden geleden, toen er bij twee vestigingen van Jumbo in Groningen explosieven werden gevonden. Eén van die explosieven ontplofte ook daadwerkelijk, maar richtte gelukkig weinig schade aan. Er kwam ook een bommelding binnen voor een derde filiaal, maar daar werd niets gevonden. In Zwolle kwam er dan weer een verjaardagskaart toe met een explosieve stof in.

 

De bommenleggers wilden met de bedreigingen Jumbo afpersen en had naar het hoofdkantoor van de supermarktketen enkele brieven gestuurd, waarin een aanzienlijke som bitcoins werd geëist. Begin juni werden de eerste beelden van een dader vrijgegeven. Sindsdien is de politie op zoek naar de man op de beelden, die dus nu mogelijk gevonden is.

 

De laatste bedreiging dateert ondertussen al van 1 juli. Jumbo is nooit ingegaan op de afpersing, maar zorgde wel voor extra beveiliging bij de filialen van de keten.

Tags: