Rive Gauche legt na een jaar sterke cijfers voor | RetailDetail

Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar

Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar
Foto Paul Catoir

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi krijgt een nieuwe eigenaar, na een jaar waarin het sterke cijfers kon voorleggen. Met gemiddeld 650.000 bezoekers per maand is dit het op een na drukstbezochte winkelcentrum van België.

 

Sterk eerste jaar

Projectontwikkelaar Iret Development verkoopt het binnenstedelijk winkelcentrum nu aan CBRE Global Investors voor wel 300 miljoen euro, schrijft De Tijd. Het nieuws komt er net nadat de beheerder van Rive Gauche, Group Hugo Ceusters-SCMS, een persbericht uitstuurde met positieve cijfers.

 

Het winkelcentrum haalde vorig jaar een gemiddelde van bijna 650.000 bezoekers per maand, waarmee het bij de best presterende shoppingcenters hoort. Ter vergelijking: Wijnegem Shopping Center, uitgebaat door dezelfde beheerder, krijgt maandelijks 667.000 bezoekers over de vloer.

 

"Rive Gauche kan terugblikken op een fantastisch eerste jaar. Het lokale Devimo-managementteam zal de komende maanden verder beroep kunnen doen op de ervaring van Group Hugo Ceusters-SCMS, die zowel wat commercialisatie als marketing de voorbije jaren een pak kennis op deden bij het beheer van Wijnegem Shopping Center”, aldus Ingrid Ceusters, CEO van de Group Hugo Ceusters-SCMS. Die groep nam een jaar geleden Devimo Consult over.

 

Rive Gauche werd tijdens Mipim, de grootste internationale vastgoedbeurs in Cannes, genomineerd in de categorie ‘Best Shopping Center’ van Europa en bovendien werd Thomas Cornil als manager van het winkelcentrum verkozen tot manager van het jaar in Charleroi.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.