RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen | RetailDetail

RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen

RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen

Atelier Veritas, het nieuwe DIY-concept van Veritas, opende op 10 maart zijn allereerste conceptstore in de Nationalestraat in Antwerpen. Deze winkel wordt het mekka voor alle creatievelingen in de modebuurt.

 

Laboratorium

In 16 Veritaswinkels vind je intussen Atelier Veritas als shop-in-shopconcept terug, met niet alleen een uitgebreid creatief assortiment, maar ook een fysieke plek voor inspirerende en gezellige workshops. De Antwerpse conceptstore begon als pop-up en krijgt nu een permanent karakter.


“Dit is een echt labo”, zegt CEO Ine Verhaert.  “We testen hier nieuwe hobby’s en technieken. Door de ligging vlakbij de modeacademie krijgen we heel wat creatievelingen over de vloer die met vernieuwende dingen bezig zijn.”


Zowel ervaren talenten als beginners kunnen in de conceptstore tips & tricks uitwisselen bij een kopje koffie, nieuwe naai-en breitechnieken leren, inspiratie opdoen of vernieuwende machines uitproberen zoals de borduur- en geavanceerde scan- & cutmachine.

 

Internationaal potentieel

Veritas heeft grote ambities met het concept Atelier Veritas. Bovenop de bestaande shop-in-shops in ons land komen er dit voorjaar zes bij en in het najaar nog eens vier. 


“Op termijn streven we naar 28 à 30 shop-in-shops. Of er meer standalone vestigingen komen, is nog niet zeker. Dit is een test waaruit we willen leren. Het kan sowieso enkel in grootsteden”, meent Ine Verhaert. “Maar ik zie wel potentieel in creatieve steden in het buitenland. Atelier Veritas is een sterk onlineverhaal dat met dit winkelconcept een fysiek verlengstuk krijgt.”


Naast het eigen Atelier Veritas-assortiment verkoopt de winkel ook lokale en internationale creatieve labels als Lilli Vanilli, Made by Mimi en Helen B. De inrichting van de winkel is warm en nostalgisch. Het ontwerp van de centrale toog en de meubels is geïnspireerd op kasten zoals je ze in de oorspronkelijke, oude Veritaswinkels kon aantreffen. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ontdek de nieuwste retailtrends in Antwerpen

26/03/2018

Hoe blijf je als retailer relevant in de retailrevolutie? Boek onze Trend Tour Antwerpen en maak kennis met een tiental innovatieve conceptstores in het kloppend hart van een toonaangevende winkelstad.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Met nieuwe locatie in Antwerpen wil fonQ België veroveren

14/11/2017

Webwarenhuis fonQ heeft grote plannen voor de Belgische markt: met een vestiging in Antwerpen en de bouw van een nieuw distributiecentrum in Utrecht hoopt het Nederlandse onlinewarenhuis in België een grotere marktpositie te veroveren.

Kruidvat lanceert nieuw stadsconcept in Antwerpen

26/10/2017

Kruidvat heeft met 'Kruidvat in de stad' een nieuw concept ontwikkeld dat speciaal gericht is op winkels in de binnenstad van grote steden. De primeur van het concept is net geopend in Antwerpen en ook Genk staat al op de planning.