RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen | RetailDetail

RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen

RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen

Atelier Veritas, het nieuwe DIY-concept van Veritas, opende op 10 maart zijn allereerste conceptstore in de Nationalestraat in Antwerpen. Deze winkel wordt het mekka voor alle creatievelingen in de modebuurt.

 

Laboratorium

In 16 Veritaswinkels vind je intussen Atelier Veritas als shop-in-shopconcept terug, met niet alleen een uitgebreid creatief assortiment, maar ook een fysieke plek voor inspirerende en gezellige workshops. De Antwerpse conceptstore begon als pop-up en krijgt nu een permanent karakter.


“Dit is een echt labo”, zegt CEO Ine Verhaert.  “We testen hier nieuwe hobby’s en technieken. Door de ligging vlakbij de modeacademie krijgen we heel wat creatievelingen over de vloer die met vernieuwende dingen bezig zijn.”


Zowel ervaren talenten als beginners kunnen in de conceptstore tips & tricks uitwisselen bij een kopje koffie, nieuwe naai-en breitechnieken leren, inspiratie opdoen of vernieuwende machines uitproberen zoals de borduur- en geavanceerde scan- & cutmachine.

 

Internationaal potentieel

Veritas heeft grote ambities met het concept Atelier Veritas. Bovenop de bestaande shop-in-shops in ons land komen er dit voorjaar zes bij en in het najaar nog eens vier. 


“Op termijn streven we naar 28 à 30 shop-in-shops. Of er meer standalone vestigingen komen, is nog niet zeker. Dit is een test waaruit we willen leren. Het kan sowieso enkel in grootsteden”, meent Ine Verhaert. “Maar ik zie wel potentieel in creatieve steden in het buitenland. Atelier Veritas is een sterk onlineverhaal dat met dit winkelconcept een fysiek verlengstuk krijgt.”


Naast het eigen Atelier Veritas-assortiment verkoopt de winkel ook lokale en internationale creatieve labels als Lilli Vanilli, Made by Mimi en Helen B. De inrichting van de winkel is warm en nostalgisch. Het ontwerp van de centrale toog en de meubels is geïnspireerd op kasten zoals je ze in de oorspronkelijke, oude Veritaswinkels kon aantreffen. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Concept store Kauf Dich Glücklich opent in Amsterdam

29/05/2018

De Duitse keten van concept stores Kauf Dich Glücklich opent haar eerste niet-Duitstalige winkel in Amsterdam. Shoppers vinden er een mix van interieurdesign, cosmetica en mode in Scandinavische stijl. Antwerpen volgt.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Découvrez les dernières tendances du retail à Anvers

26/03/2018

Hoe blijf je als retailer relevant in de retailrevolutie? Boek onze Trend Tour Antwerpen en maak kennis met een tiental innovatieve conceptstores in het kloppend hart van een toonaangevende winkelstad.