Aantal retailparken in opmars | RetailDetail

Aantal retailparken in opmars

Aantal retailparken in opmars

In België is het aantal retailparken volgens de Group Hugo Ceusters – SCMS aan een opmars bezig: elk jaar komen er gemiddeld twee tot drie bij, al wordt daarbij wel vaker gekozen voor een kleinere oppervlakte.

Vernieuwing en duurzaamheid

Momenteel zijn er in België een tachtigtal retailparken te vinden met een oppervlakte van meer dan 10.000 m², maar die hebben een verouderd imago. Het gemiddelde retailpark in België is dan ook al 32 jaar oud. Daarom wordt er de laatste jaren steeds meer ingezet op vernieuwing en het gebruik van duurzame technologie, zoals zonnepanelen en laadstations voor elektrische voertuigen en fietsen.

 

Hoewel de nieuwe retailparken gemiddeld ongeveer 1.000 m²  kleiner zijn dan de oudere varianten, staat daar wel tegenover dat er gemiddeld zes winkelunits meer te vinden zijn.

 

“Retailparken zijn nog altijd populair, omdat ze simpelweg voldoen aan de vraag naar efficiënt shoppen. Mensen willen makkelijk kunnen parkeren, niet te ver stappen, enz. Dat vinden ze in de meeste retailparken terug. Dat ze nu qua oppervlakte wel kleiner worden, komt onder meer omdat er minder nood is aan retailparken met een grote super- of hypermarkt”, stelt Hans Van Laer van Group Hugo Ceusters – SMCS.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.