AH-franchisers kopen grenswinkel Ter Huurne

AH-franchisers kopen grenswinkel Ter Huurne

Twee Albert Heijn-franchisers nemen het grensoverschrijdende winkelcomplex Ter Huurne Hollandmarkt bij Buurse over. Dit bedrijf profiteert door zijn ligging op de Nederlands-Duitse grens optimaal van de verschillen in belastingen en accijnsen tussen de twee landen.

Voordeel voor Nederlanders én Duitsers

Ter Huurne exploiteert een 16.000 m² groot terrein dat deels in Nederland en deels in Duitsland ligt. De winkel was in het verleden onder meer eigendom van Albert Heijn, maar was de laatste jaren in handen van een investeerder. Het complex wordt nu overgenomen door Gerard van den Tweel en Cees van der Poel, allebei AH-ondernemers met meerdere supermarkten. Hoeveel er voor de overname is betaald, wordt door de betrokken partijen niet bekendgemaakt.

 

Op het complex staan onder meer een grote supermarkt, een slijterij, een vishandel, een bloemisterij en een benzinestation. Daarnaast is er horeca aanwezig en kunnen kinderen terecht in de speeltuin. De winkel trekt zowel vanuit Nederland als vanuit Duitsland veel klanten: Nederlandse consumenten komen voor de goedkope drank, voordelige sigaretten en lager geprijsde benzine; Duitsers kopen er onder meer koffie.

 

Bij Ter Huurne werken 230 mensen, waarvan 20 procent fulltime. Als onderdeel van de overname krijgen de twee AH-franchisers ook de koffiegroothandel EuroKoffie in Enschedé in handen. Dit bedrijf levert onder meer Duitse koffiemerken aan Nederlandse winkels.

Tags: