Aldi wil winkels verhuizen in West-Friesland

Aldi wil winkels verhuizen in West-Friesland

Discountketen Aldi is bezig met de zoektocht naar enkele nieuwe panden voor winkels in Hoorn, Hoogwoud en Enkhuizen. Het wil er verhuizen naar geschiktere panden op betere locaties.

Evaluatie van huidige vestigingen

In Hoorn wil Aldi zijn huidige vestiging verhuizen naar het winkelcentrum De Grote Beer. Het heeft daarvoor het oog laten vallen op een pand waar tot 1 juli een vestiging van Blokker was gevestigd. De opening van die winkel staat gepland voor eind 2016. De bestaande winkel aan de Vale Hen in de gemeente zal dan de deuren sluiten. Ook andere filialen in de gemeente worden geëvalueerd. Het pand van de winkel in de Kersenboogerd zou zelfs al te huur staan.


In de gemeente Hoogwoud wil Aldi dan weer verhuizen naar de Oosterboekelweg. Die verhuis moet wel eerst nog goedgekeurd worden door de gemeente. Momenteel heeft Aldi in Hoogwoud een winkel in de Koningspade.


Dat Aldi in Enkhuizen wil verhuizen is al langer geweten. Daar wil de discounter zijn winkel in het centrum van de gemeente sluiten om een meer geschikte locatie te vinden aan de rand van de stad. Het supermarktbedrijf stuit er echter op heel wat protest van omwonenden, die vrezen voor veel extra verkeer. Ondernemers in de binnenstad vrezen dan weer klandizie te verliezen.

Tags: