Aldi wil winkels verhuizen in West-Friesland | RetailDetail

Aldi wil winkels verhuizen in West-Friesland

Aldi wil winkels verhuizen in West-Friesland

Discountketen Aldi is bezig met de zoektocht naar enkele nieuwe panden voor winkels in Hoorn, Hoogwoud en Enkhuizen. Het wil er verhuizen naar geschiktere panden op betere locaties.

Evaluatie van huidige vestigingen

In Hoorn wil Aldi zijn huidige vestiging verhuizen naar het winkelcentrum De Grote Beer. Het heeft daarvoor het oog laten vallen op een pand waar tot 1 juli een vestiging van Blokker was gevestigd. De opening van die winkel staat gepland voor eind 2016. De bestaande winkel aan de Vale Hen in de gemeente zal dan de deuren sluiten. Ook andere filialen in de gemeente worden geëvalueerd. Het pand van de winkel in de Kersenboogerd zou zelfs al te huur staan.


In de gemeente Hoogwoud wil Aldi dan weer verhuizen naar de Oosterboekelweg. Die verhuis moet wel eerst nog goedgekeurd worden door de gemeente. Momenteel heeft Aldi in Hoogwoud een winkel in de Koningspade.


Dat Aldi in Enkhuizen wil verhuizen is al langer geweten. Daar wil de discounter zijn winkel in het centrum van de gemeente sluiten om een meer geschikte locatie te vinden aan de rand van de stad. Het supermarktbedrijf stuit er echter op heel wat protest van omwonenden, die vrezen voor veel extra verkeer. Ondernemers in de binnenstad vrezen dan weer klandizie te verliezen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.