Alexander D'Hooghe wordt architect Broeksite (Uplace)

Alexander D'Hooghe wordt architect Broeksite
Beeld: ORG permod

Vastgoedpromotor Uplace heeft professor Alexander D'Hooghe aangesteld als architect voor de Broeksite, de afgeslankte versie van het oorspronkelijke project in Machelen. Er komt ook bijkomend onderzoek naar de milieu-effecten van het project.

 

Werkwinkelwijk

Midden vorig jaar stelde Uplace de vernieuwde plannen voor zijn site in Machelen voor: daar hoorde ook een naamsverandering tot Broeksite bij, om aan te geven dat het eigenlijk om een nieuw project ging. In de nieuwe plannen is er geen plaats meer voor een klassiek winkelcentrum, maar wel voor een werkwinkelwijk, met maakwinkels, een kmo-zone en een groot park.

 

Alexander D’Hooghe was eerder al bemiddelaar in het dossier, maar nu is hij dus ook aangesteld als architect. Volgens Uplace stemt zijn aanstelling overeen met "de uitdrukkelijke wens van de betrokken stakeholders. Op die manier zullen zijn visie en het draagvlak met betrekking tot de site bewaakt worden", luidt het in een persbericht.

 

De projectontwikkelaar laat ook bijkomend onderzoek uitvoeren naar de milieu-effecten van Broeksite. Die studie zal de gevolgen voor de mobiliteit, de lucht- en waterkwaliteit en de biodiversiteit in kaart brengen. Momenteel loopt er ook al een onderzoek naar de financieel-economische haalbaarheid.