Goodman Group bouwt nieuw logistiek centrum Amazon in Frankrijk

Amazon bouwt nieuw logistiek centrum in Frankrijk

Amazon bouwt nieuw logistiek centrum in Frankrijk

E-tailer Amazon gaat in Frankrijk twee logistieke centra neerpoten, goed voor een oppervlakte van 107.000 en 30.000 m².

Nieuw centrum in Amiens

Het grootste nieuwe centrum komt er in Amiens. De bouw start deze maand nog en moet voltooid zijn in september van volgend jaar. Daarnaast zal Amazon nog een centrum huren in Lauwin-Planque van 30.000 m².

 

Alles samen heeft de Goodman Group Amazon sinds 2006 al voorzien van meer dan een miljoen vierkante meter logistieke ruimte. “Goodman heeft opnieuw bewezen een sterke en betrouwbare vastgoedpartner te zijn. Bovendien is Goodman zowel creatief als proactief wanneer het aan onze behoeften tegemoet komt. Wij versterken ons logistieke netwerk in Frankrijk en verbeteren onze dienstverlening aan onze klanten,” aldus vastgoeddirecteur Nicholas Deeks.

 

“Amazon is één van onze grootste klanten wereldwijd en we zijn erg trots dat we deze samenwerking, die al meer dan tien jaar aanhoudt, blijven uitbouwen,” aldus Philippe Arfi van Goodman Frankrijk. “Deze bekendmaking is dan ook een mijlpaal in onze samenwerking met Amazon en bevestigt nogmaals onze positie als marktleider op het vlak van ontwikkeling van logistiek vastgoed voor de e-commercesector.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Lidl aansprakelijk voor zelfdoding medewerker

05/07/2018

Discountketen Lidl is in Frankrijk aansprakelijk gesteld voor de zelfdoding van een onderhoudstechnicus in een distributiecentrum, intussen drie jaar geleden.

Eerste Nederlandse Amazon Prime Day op 16 en 17 juli

03/07/2018

Amazon organiseert zijn jaarlijkse Prime Day, met aanbiedingen voor Prime-leden, voor het eerst in Nederland. Anderhalve dag lang krijgen klanten toegang tot exclusieve kortingen en nieuwe productlanceringen.

Tesco doet het met Carrefour in nieuw inkoopverbond

02/07/2018

Tesco en Carrefour starten samen een inkoopalliantie: de retailreuzen gaan zowel merkproducten als huismerkassortiment samen inkopen. Ook op dienstenleveranciers stappen de retailer voortaan samen af.