Amazon mikt op 3000 kassaloze supermarkten

Shutterstock

Amazon heeft concrete plannen om de komende jaren 3000 kassaloze supermarkten te openen. De e-commercegigant zou dan in één klap een van de grootste supermarktketens van de Verenigde Staten worden.

 

Van 4 naar 3000 Amazon Go’s

Bij Amazon geloven ze blijkbaar rotsvast in de kassaloze supermarkt: persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de webwinkelreus tegen 2021 liefst 3000 vestigingen van Amazon Go ambieert. Zoals wel vaker weigerde Amazon commentaar te geven op het bericht, maar dat topman Jeff Bezos & co brood zien in de supermarktsector, staat sinds de overname van de Amerikaanse keten Whole Foods als een paal boven water. Amazon telt momenteel al ‑ of moeten we zeggen ‘nog maar’? ‑ vier kassaloze filialen: drie in zijn thuisstad Seattle en zopas eentje in Chicago

 

Amazon is overigens lang niet de enige die gelooft in supermarkten zonder kassa’s, die met sensoren en camera’s registreren wat de klanten uit de rekken nemen en die het boodschappenmandje automatisch afrekenen via hun rekening bij Amazon. Ook Zippin heeft een kassaloze supermarkt geopend in San Francisco, terwijl JD.com er al twee opende (in China en Indonesië). Zelfs Microsoft werkt aan technologieën om kassa’s in supermarkten overbodig te maken.