Antwerpse Stadsfeestzaal knoopt opnieuw aan bij succesjaren | RetailDetail

Antwerpse Stadsfeestzaal knoopt opnieuw aan bij succesjaren

Antwerpse Stadsfeestzaal knoopt opnieuw aan bij succesjaren

De Stadsfeestzaal aan de Meir in Antwerpen heeft in 2016 sterke cijfers kunnen voorleggen. Met 6 miljoen bezoekers knoopt het opnieuw aan bij de succesjaren uit de beginperiode, na enkele mindere jaren.

Ommezwaai

De Stadsfeestzaal bestaat dit jaar tien jaar, maar heeft het de voorbije jaren vrij moeilijk gehad, vooral dan met het vertrekt van het Duitse Saturn in 2013. Dat kostte het winkelcentrum van 20.500 vierkante meter heel wat bezoekers.

 

Daarom werd begin 2015 besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe invulling voor het shoppingcenter. Die ommezwaai is duidelijk een succes, want het aantal bezoekers klimt naar recordhoogtes.

 

“Vandaag zitten we weer ruim boven de zes miljoen bezoekers per jaar, wat vergelijkbaar is met de populaire beginjaren. Dat is absoluut geen toeval. Met de winkels die er vandaag gevestigd zijn, slagen we er bijzonder goed in om shoppers van de Meir te prikkelen”, zegt shopping manager Steven Bervoets.

 

Nieuwe invulling

Binnen de nieuwe strategie werd er gekozen om een aantal discounters, zoals Action, Kruidvat en Hans Anders, aan te trekken. Ook onder andere Jules De Strooper, La Maison du Chocolat Belge en Bubble Bar besloten een permanente kiosk te openen in de Stadsfeestzaal.

 

“Met de verbouwingswerken van de feestzaal in 2015 hebben we een eerste stap gezet om Shopping Stadsfeestzaal nog aantrekkelijker te maken voor het grote publiek. Die lijn hebben we doorgetrokken met de recente veranderingen in de kelderverdieping. Met daarbij het aantrekken van een aantal populaire internationale retailers spelen we in op de vraag van onze bezoekers”, aldus Wouter Dijkman, Asset Manager North Western Europe bij eigenaar Multi Netherlands NV.

 

Die veranderingen hebben er ook voor gezorgd dat enkele internationale ketens hun weg hebben gevonden naar het winkelcentrum. Zo heeft H&M een grote winkel ingenomen met directe toegang tot de Meir.

 

“Dat mensen weer massaal de weg naar de Stadsfeestzaal vinden, bewijst hoe belangrijk het is om een goed zich te hebben op de lokale markt en te luisteren naar de consument. Het aanbod is nu helemaal afgestemd op het gros van de mensen die op de Meir aan het shoppen zijn”, besluit Andre Mailleux, Head of Retail bij uitbater Group Hugo Ceusters-SCMS.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Concept store Kauf Dich Glücklich opent in Amsterdam

29/05/2018

De Duitse keten van concept stores Kauf Dich Glücklich opent haar eerste niet-Duitstalige winkel in Amsterdam. Shoppers vinden er een mix van interieurdesign, cosmetica en mode in Scandinavische stijl. Antwerpen volgt.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.