Barry Callebaut bouwt grootste chocolademagazijn ter wereld

Foto WDP

Barry Callebaut, de Zwitserse chocoladeproducent met Belgische roots, sluit zeven kleine magazijnen in ons land en centraliseert zijn distributie in een nieuwe vestiging in Lokeren. Daar kruipt binnenkort het grootste chocolademagazijn ter wereld uit de grond.

 

60.000 m² chocolade langs de E17

 

Het nieuwe, volledig geautomatiseerde en energieneutrale warehouse wordt ontwikkeld door WDP op het nieuwe bedrijventerrein E17/4 in Lokeren. De oplevering is voorzien in de loop van het derde kwartaal van 2021. Met het ‘Global Distribution Centre’ (GDC) is een investering van circa 100 miljoen euro gemoeid. Barry Callebaut huurt het nieuwe GDC op basis van een langetermijn huurcontract.

 

Het nieuwe GDC centraliseert de verdeelactiviteiten van Barry Callebaut, die nu nog verspreid zijn over meerdere locaties in de regio Aalst. Tegelijk worden de vervoersstromen geoptimaliseerd door middel van een aangepaste in- en outbound flow van de productiesite in Wieze, waarbij zowel afgewerkte als ruwe producten doorheen het logistieke proces zullen worden gebundeld. De huidige 85 werknemers blijven aan de slag.

 

“De wereldwijde expansie van onze producten is de laatste jaren sterk gestegen en we gaan ervan uit dat deze trend zich zal voortzetten in de toekomst”, zegt Massimo Garavaglia, President EMEA Barry Callebaut Group. “Het was dus noodzakelijk om een adequaat antwoord te bieden aan deze toekomstige groei en onze efficiëntie ten behoeve van onze klanten en werknemers te verhogen en een verhoogde mobiliteit te garanderen.”

 

Barry Callebaut heeft wereldwijd 60 productievestigingen en telt meer dan 11.500 medewerkers. De groep, met hoofdzetel in het Zwitserse Zürich, realiseerde in zijn jongste boekjaar een omzet van circa 6,9 miljard Zwitserse frank, omgerekend zo’n 6 miljard euro.