Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers | RetailDetail

Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers

Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers

De handelsrechtbank van Brussel heeft Besix aangeduid als de ontwikkelaar van het winkelcentrum Côté Verre in Namen. Voor het winkelcentrum Au fil de l’eau in Verviers werd dan weer City Mall uit Brussel aangeduid.

Stoelendans

Voor de bouw van de twee winkelcentra waren er verschillende kandidaten, maar de Brusselse handelsrechtbank koos voor City Mall en Besix omdat zij de interessantste aanbiedingen hadden. Alle samen gaat het over investeringen van meer dan 21 miljoen euro.

 

Met de aanduiding van de twee nieuwe ontwikkelaars zou eindelijk een einde moeten komen aan de stoelendans die is ontstaan rond de bouw van de twee winkelcentra. City Mall was immers oorspronkelijk al betrokken bij de bouw van de winkelcentra in Namen en Verviers, samen met een ander project in Charleroi, toen nog als een samenwerking tussen Banimmo en L'Immobilière Huon. Dat project verliep echter bijzonder stroef, waarna Banimmo zijn partner uitkocht en eerst op eigen houtje de winkelcentra wilde realiseren. Later werd Urbanove de opvolger van City Mall om de winkelcentra in Namen en Verviers te realiseren. Urbanove was een samenwerking tussen Besix, Banimmo, Bank Degroof-Petercam en enkele Waalse overheidsinitiatieven.

 

Begin 2016 vroeg Urbanove echter bescherming tegen zijn schuldeisers. Nu wordt dus opnieuw City Mall aangeduid als één van de ontwikkelaars, terwijl een aandeelhouder van Urbanove aan de haal gaat met een ander deel van het project.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Focus op topwinkelsteden loont voor Vastned

02/08/2018

Vastgoedbeleggingsfonds Vastned zag zijn vergelijkbare huurinkomsten toenemen in het eerste halfjaar en wil verder blijven inzetten op toplocaties in historische winkelsteden, maar daar lopen de verkoopprijzen vandaag hoog op.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.