Brusselse rechtbank deblokkeert bouw winkelcentra in Namen en Verviers | RetailDetail

Brusselse rechtbank deblokkeert bouw winkelcentra in Namen en Verviers

Brusselse rechtbank deblokkeert bouw winkelcentra in Namen en Verviers

De Brusselse rechtbank heeft de deal rond de bouw van twee nieuwe winkelcentra in Namen en Verviers goedgekeurd. City Mall krijgt daarbij het project Au fil de'l eau in Verviers in handen, terwijl Besix het winkelcentrum Le côté verre in Namen mag bouwen.

Stoelendans

Begin december kwam al uit de bus dat City Mall en Besix elk één winkelcentrum voor hun rekening zouden nemen. Ze zouden daarbij samen meer dan 21 miljoen euro investeren, een bedrag dat wel vijf keer minder is dan de momenteel openstaande vorderingen. Donderdag werd dat plan ook goedgekeurd door de Brusselse rechtbank.

 

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat die twee winkelcentra gebouwd werden door City Mall, maar later kwam het project in handen van Urbanove. Toen dat echter bescherming aanvroeg tegen zijn schuldeisers, moest er opnieuw op zoek gegaan worden naar projectontwikkelaars die de bouw op zich konden nemen.

 

Maxime Prévot, de burgemeester van Namen, is alvast blij dat de band tussen de twee projecten is doorgesneden. “Dat het Naamse project momenteel nog niet vooruit gaat, is omdat het naar de bodem van de Maas wordt getrokken door het gewicht uit Verviers.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.