Convoi wacht op nieuw leven | RetailDetail

Convoi wacht op nieuw leven

Convoi wacht op nieuw leven

Het containerwinkeldorp Convoi op het Eilandje in Antwerpen krijgt een nieuwe invulling. Leegstandsbeheerder FMT heeft het uit het faillissement overgenomen van de curator.

Geen succes

Het project oogde mooi: interessante en verrassende winkelprojecten zouden een tijdelijke stek krijgen in een van de 45 containers die op het Eilandje werden geplaatst, zodat snel duidelijk kon worden of iets al dan niet aansloeg. Bovendien kon een regelmatige verandering van bezetting ervoor zorgen dat het containerwinkelpark aantrekkelijk bleef. Er werd daarbij zowel op bewoners als op toeristen gemikt. Grote voorbeelden waren het Boxpark in Londen of het Downtown containerpark in Las Vegas.

 

Convoi kon de ambities echter niet inlossen. Bij de start eind juli waren slechts 11 van de 45 containers verhuurd, deels aan jonge starters en deels aan gevestigde namen. Daarna bloedde het stilaan dood, zeker toen meerdere huurders weer wegtrokken. De beoogde doelgroep vond de weg niet: te ver weg van de andere winkelgebieden en te weinig publiciteit, luidde het oordeel. In oktober werd de uitbater achter het containerwinkeldorp failliet verklaard.

 

Met FMT is nu een overnemer voor het containerdorp gevonden. Het gaat om een bedrijf dat gespecialiseerd is in het revitaliseren van leegstaande panden, vaak met creatieve en originele oplossingen. Eind januari zou de nieuwe beheerder zijn plannen voor het containerwinkeldorp bekendmaken. Een voortzetting van het huidige concept, lijkt er alleszins niet in te zitten.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Concept store Kauf Dich Glücklich opent in Amsterdam

29/05/2018

De Duitse keten van concept stores Kauf Dich Glücklich opent haar eerste niet-Duitstalige winkel in Amsterdam. Shoppers vinden er een mix van interieurdesign, cosmetica en mode in Scandinavische stijl. Antwerpen volgt.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.