Corio opnieuw winstgevend | RetailDetail

Corio opnieuw winstgevend

Corio opnieuw winstgevend

Winkelcentrumbelegger Corio heeft voor het eerst in lange tijd nog eens winst kunnen maken. Over de eerste zes maanden van 2014 kwam de winst uit op 55 miljoen euro, daar waar vorig jaar nog flink verlies werd geleden.

"Opgaande lijn"

In de eerste helft van 2013 werd een verlies van 107 miljoen geleden. De drastisch betere resultaten van 2014 zouden volgens CEO Gerard Groener enkel maar versterkt worden door het bod dat het Franse Klépierre onlangs deed op het bedrijf.

 

"Deze combinatie zal de opgaande lijn die Corio te pakken heeft zeker versterken. Omvang is nu eenmaal van toenemende betekenis in de winkelmarkt toegevoegde waarde te creëren voor aandeelhouders. Geografisch zijn we complementair", zegt Groener aan Vastgoedmarkt. De overname van Corio wordt in het eerste kwartaal van 2015 compleet afgerond.

 

Beter indirect resultaat

Corio had in de eerste helft van 2014 vooral een veel beter indirect resultaat, omdat het minder moest afschrijven op de waarde van de portefeuille. De waarde van de bezittingen van Corio daalde met 51 miljoen euro, naar bijna 7,3 miljard euro. Het totale indirecte resultaat kwam uit op een verlies van 67 miljoen euro. In 2013 was dat nog een verlies van 237 miljoen euro.

 

Het directe resultaat was dan weer iets lager dan in 2013. Toen werd daar een winst gemaakt van 130,6 miljoen euro, terwijl dat in de eerste helft van 2014 uitkwam op 123 miljoen euro. De netto-huurinkomsten komen uit op 177 miljoen euro, tegenover 196,8 miljoen euro in 2013, bij een stabiele bezettingsgraad van 94,9 procent. Voor heel 2014 hoopt Corio op een direct resultaat tussen 227 miljoen euro en 233 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.