De Bazaar breidt uit voor vijf miljoen euro

De Bazaar breidt uit voor vijf miljoen euro

De Beverwijkse Bazaar gaat zijn overdekte markthal voor vijf miljoen euro uitbreiden. Er worden vier nieuwe markten geopend en het geheel wordt ook in een "mooi nieuw jasje" gestoken.

Vier nieuwe markten

In totaal worden er vier nieuwe markten geopend, waaronder 'De Goudsouk'. Hier krijgen juweliers de mogelijkheid om sierraden te maken en te verkopen, schrijft Het Financieele Dagblad. Het marktbedrijf wil op die manier vanaf september een belangrijk knooppunt worden in de Europese handel in goud met een hoog karaat. 

 

De Bazaar heeft ook plannen voor de eerste Mihrab in Nederland. Op dit overdekte Noord-Afrikaanse marktplein komen zowel food- als non-foodwinkels. De onderneming laat weten dat de vestigingen bovendien rondom een grote fontein gevestigd worden en dat de plafonds er van goud zullen zijn.

 
"Ouderwets mazzelgevoel" in nieuw jasje

"Over twee jaar heeft De Bazaar een mooi nieuw jasje, maar wel met het ouderwetse mazzel- en vermaakgevoel", zegt directeur George Zapantoulis tegen het Noordhollands dagblad. Daarom breidt het ook nog verder uit met een stoffenmarkt, een creatieve markt en lanceert het zaterdag zijn gratis app waarin aanbiedingen staan van de winkeliers. 

 

De Beverwijkse onderneming staat echter vooral bekend om de zwarte markt die er al sinds 1980 wordt georganiseerd. Daarnaast is er onder meer een grote Aziatische markt en een vers- en vleesmarkt. Volgens de laatst bekende cijfers over 2012 realiseerde Bazaar Holding BV 1,4 miljoen euro winst en een omzet van 19 miljoen euro.

Tags: