De Bazaar breidt uit voor vijf miljoen euro | RetailDetail

De Bazaar breidt uit voor vijf miljoen euro

De Bazaar breidt uit voor vijf miljoen euro

De Beverwijkse Bazaar gaat zijn overdekte markthal voor vijf miljoen euro uitbreiden. Er worden vier nieuwe markten geopend en het geheel wordt ook in een "mooi nieuw jasje" gestoken.

Vier nieuwe markten

In totaal worden er vier nieuwe markten geopend, waaronder 'De Goudsouk'. Hier krijgen juweliers de mogelijkheid om sierraden te maken en te verkopen, schrijft Het Financieele Dagblad. Het marktbedrijf wil op die manier vanaf september een belangrijk knooppunt worden in de Europese handel in goud met een hoog karaat. 

 

De Bazaar heeft ook plannen voor de eerste Mihrab in Nederland. Op dit overdekte Noord-Afrikaanse marktplein komen zowel food- als non-foodwinkels. De onderneming laat weten dat de vestigingen bovendien rondom een grote fontein gevestigd worden en dat de plafonds er van goud zullen zijn.

 
"Ouderwets mazzelgevoel" in nieuw jasje

"Over twee jaar heeft De Bazaar een mooi nieuw jasje, maar wel met het ouderwetse mazzel- en vermaakgevoel", zegt directeur George Zapantoulis tegen het Noordhollands dagblad. Daarom breidt het ook nog verder uit met een stoffenmarkt, een creatieve markt en lanceert het zaterdag zijn gratis app waarin aanbiedingen staan van de winkeliers. 

 

De Beverwijkse onderneming staat echter vooral bekend om de zwarte markt die er al sinds 1980 wordt georganiseerd. Daarnaast is er onder meer een grote Aziatische markt en een vers- en vleesmarkt. Volgens de laatst bekende cijfers over 2012 realiseerde Bazaar Holding BV 1,4 miljoen euro winst en een omzet van 19 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.