De Vlier verkoopt Loches Frun Shopping

De Vlier verkoopt Loches Frun Shopping

De Vlier Retail Development heeft zijn 11.560 m² grote Frun Shopping retailpark in het Franse Loches verkocht aan Patrimoine & Commerce, een Franse vastgoedvennootschap die bij onze zuiderburen al zeventig winkelparken in portefeuille heeft.

Focus op Franse regionale markten

Loches Frun Shopping opende de deuren in augustus 2014 en bestaat uit acht winkels, die  verhuurd zijn aan Bricomarché, Intersport, Gémo, Chauss'Expo, Styleco, Centrakord, Imajeans en Optical Center. Daarnaast is er ook een Super U. Welk bedrag met de verkoop gemoeid is, werd niet meegedeeld.

 

De verkoop aan Patrimoine & Commerce geeft De Vlier Retail Development de mogelijkheid om zijn “groei in de kernmarkten België, Frankrijk en Oostenrijk stevig verder te zetten”. Daarbij focust de ontwikkelaar sterk op Franse regionale markten. “Vandaag zijn er Frun winkelcentra in Halluin en Loches”, zegt CEO Peter De Roo. “Frunshopping Haezebrouck werd zopas opgestart. Verder staan Nancy-Sud op de agenda voor 2016 en wordt La Roche-sur-Yon gepland voor 2017. Daarnaast bereiden we nieuwe Fruns voor in Saint-Omer Nord en Dieppe.”

 

De groep is al meer dan 35 jaar actief in de ontwikkeling van perifere handelsclusters en retailparken. De groep ontwikkelde “FrunShopping, When runshopping becomes fun” als een integraal winkelconcept dat de bezoeker een grote bereikbaarheid en toegankelijkheid biedt en waarbij de componenten van het winkelcentrum zijn opgebouwd rond één centrale, gratis parking.