Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade

Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade

Ahold wil volgend jaar beginnen met de bouw van de omstreden AH XL in het Parkstad Limburgstadion in Kerkrade. Na een juridische strijd van meer dan 10 jaar vernietigde de bestuursrechter in Maastricht vorige week alle protesten van 28 bezwaarmakers. Een AH XL verkoopt naast food-  ook non-food producten.

Bezwaarmakers

De bouwplannen voor de vestiging van de megasupermarkt van Albert Heijn met een oppervlakte van meer dan 2800 m² waren een doorn in het oog van de bezwaarmakers, waaronder twaalf Plus-supermarktvestigingen in Simpelveld, Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Bocholtz en Kerkrade en belangenverenigingen van ondernemers.

Raad van State

Hun raadsman Roel Kerckhoffs zegt in het Limburgs Dagblad dat hij zijn cliënten zal adviseren in beroep te gaan bij de Raad van State, omdat de rechter in zijn ogen wel heel makkelijk over allerlei procedurele onvolkomenheden heenstapte waar hij op had gewezen. Bovendien is de rechter naar het oordeel van Kerckhoffs ook onvoldoende in gegaan op de inhoudelijke bezwaren. Volgens de bezwaarmakers betekent de komst van AH XL in hun regio het failliet van veel bestaande supermarkten, maar de bestuursrechter is het daar niet mee eens.


Omdat de oorspronkelijke plannen voor de megasupermarkt al 11 jaar oud zijn, zal Ahold de plannen voor de vestiging in Kerkrade inhoudelijk opnieuw bekijken en zo nodig veranderen, aldus woordvoerder Jan Christian Helledoorn in het Limburgs Dagblad. In 2001 kocht Ahold de oostzijde onder het stadion en 500  parkeerplaatsen bij het stadion. Dat terrein ligt sindsdien braak.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Leegstand in Nederlandse winkelstraat daalt

11/01/2018

Uit het laatste onderzoek van onderzoeksbureau Locatus blijkt dat de leegstand in de winkelstraten in Nederland ook het voorbije jaar verder is gedaald. Het is al het derde jaar op rij dat er minder panden leegstaan.

Geen nieuwe winkelmeters meer voor Utrecht

28/12/2017

De provincie Utrecht roept de bouw van nieuwe winkels een halt toe. Zowel in bestaande  winkelgebieden als daarbuiten wil de provincie verdere uitbreiding van het aantal winkelmeters tegengaan, klinkt het in de ontwerptekst van een nieuwe retailvisie.

Hudson's Bay verweert zich en voegt goedkopere merken toe

27/12/2017

Hudson's Bay zit in Nederland op koers, verdedigt marketingdirecteur Edo Beukema zich tegen kritiek. Van het gerucht dat de warenhuisketen al zou vertrekken is niks waar, maar de marketing en de aanvangsprijzen worden wel aangepast.

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

22/12/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Back to top