Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade

Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade

Ahold wil volgend jaar beginnen met de bouw van de omstreden AH XL in het Parkstad Limburgstadion in Kerkrade. Na een juridische strijd van meer dan 10 jaar vernietigde de bestuursrechter in Maastricht vorige week alle protesten van 28 bezwaarmakers. Een AH XL verkoopt naast food-  ook non-food producten.

Bezwaarmakers

De bouwplannen voor de vestiging van de megasupermarkt van Albert Heijn met een oppervlakte van meer dan 2800 m² waren een doorn in het oog van de bezwaarmakers, waaronder twaalf Plus-supermarktvestigingen in Simpelveld, Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Bocholtz en Kerkrade en belangenverenigingen van ondernemers.

Raad van State

Hun raadsman Roel Kerckhoffs zegt in het Limburgs Dagblad dat hij zijn cliënten zal adviseren in beroep te gaan bij de Raad van State, omdat de rechter in zijn ogen wel heel makkelijk over allerlei procedurele onvolkomenheden heenstapte waar hij op had gewezen. Bovendien is de rechter naar het oordeel van Kerckhoffs ook onvoldoende in gegaan op de inhoudelijke bezwaren. Volgens de bezwaarmakers betekent de komst van AH XL in hun regio het failliet van veel bestaande supermarkten, maar de bestuursrechter is het daar niet mee eens.


Omdat de oorspronkelijke plannen voor de megasupermarkt al 11 jaar oud zijn, zal Ahold de plannen voor de vestiging in Kerkrade inhoudelijk opnieuw bekijken en zo nodig veranderen, aldus woordvoerder Jan Christian Helledoorn in het Limburgs Dagblad. In 2001 kocht Ahold de oostzijde onder het stadion en 500  parkeerplaatsen bij het stadion. Dat terrein ligt sindsdien braak.

Tags: