Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade | RetailDetail

Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade

Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade

Ahold wil volgend jaar beginnen met de bouw van de omstreden AH XL in het Parkstad Limburgstadion in Kerkrade. Na een juridische strijd van meer dan 10 jaar vernietigde de bestuursrechter in Maastricht vorige week alle protesten van 28 bezwaarmakers. Een AH XL verkoopt naast food-  ook non-food producten.

Bezwaarmakers

De bouwplannen voor de vestiging van de megasupermarkt van Albert Heijn met een oppervlakte van meer dan 2800 m² waren een doorn in het oog van de bezwaarmakers, waaronder twaalf Plus-supermarktvestigingen in Simpelveld, Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Bocholtz en Kerkrade en belangenverenigingen van ondernemers.

Raad van State

Hun raadsman Roel Kerckhoffs zegt in het Limburgs Dagblad dat hij zijn cliënten zal adviseren in beroep te gaan bij de Raad van State, omdat de rechter in zijn ogen wel heel makkelijk over allerlei procedurele onvolkomenheden heenstapte waar hij op had gewezen. Bovendien is de rechter naar het oordeel van Kerckhoffs ook onvoldoende in gegaan op de inhoudelijke bezwaren. Volgens de bezwaarmakers betekent de komst van AH XL in hun regio het failliet van veel bestaande supermarkten, maar de bestuursrechter is het daar niet mee eens.


Omdat de oorspronkelijke plannen voor de megasupermarkt al 11 jaar oud zijn, zal Ahold de plannen voor de vestiging in Kerkrade inhoudelijk opnieuw bekijken en zo nodig veranderen, aldus woordvoerder Jan Christian Helledoorn in het Limburgs Dagblad. In 2001 kocht Ahold de oostzijde onder het stadion en 500  parkeerplaatsen bij het stadion. Dat terrein ligt sindsdien braak.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.