Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade

Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade

Ahold wil volgend jaar beginnen met de bouw van de omstreden AH XL in het Parkstad Limburgstadion in Kerkrade. Na een juridische strijd van meer dan 10 jaar vernietigde de bestuursrechter in Maastricht vorige week alle protesten van 28 bezwaarmakers. Een AH XL verkoopt naast food-  ook non-food producten.

Bezwaarmakers

De bouwplannen voor de vestiging van de megasupermarkt van Albert Heijn met een oppervlakte van meer dan 2800 m² waren een doorn in het oog van de bezwaarmakers, waaronder twaalf Plus-supermarktvestigingen in Simpelveld, Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Bocholtz en Kerkrade en belangenverenigingen van ondernemers.

Raad van State

Hun raadsman Roel Kerckhoffs zegt in het Limburgs Dagblad dat hij zijn cliënten zal adviseren in beroep te gaan bij de Raad van State, omdat de rechter in zijn ogen wel heel makkelijk over allerlei procedurele onvolkomenheden heenstapte waar hij op had gewezen. Bovendien is de rechter naar het oordeel van Kerckhoffs ook onvoldoende in gegaan op de inhoudelijke bezwaren. Volgens de bezwaarmakers betekent de komst van AH XL in hun regio het failliet van veel bestaande supermarkten, maar de bestuursrechter is het daar niet mee eens.


Omdat de oorspronkelijke plannen voor de megasupermarkt al 11 jaar oud zijn, zal Ahold de plannen voor de vestiging in Kerkrade inhoudelijk opnieuw bekijken en zo nodig veranderen, aldus woordvoerder Jan Christian Helledoorn in het Limburgs Dagblad. In 2001 kocht Ahold de oostzijde onder het stadion en 500  parkeerplaatsen bij het stadion. Dat terrein ligt sindsdien braak.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

02/10/2017

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Den Haag toont het winkelen van de toekomst

28/09/2017

Winkelstad Den Haag zet in op compactere winkelgebieden en nauwere samenwerking met retailers, zowel grote ketens als lokale helden. Shoppers kunnen er kennismaken met de nieuwste technologieën. 

Gemeenten moeten winkelgebieden schrappen of verkleinen

22/09/2017

Volgens een aantal vastgoedexperts is er maar een oplossing voor de oplopende leegstand in middelgrote steden: de winkeloppervlakte verminderen door winkelgebieden te verkleinen of zelfs volledig te schrappen. 

Delhaize trekpleister van nieuw Luxemburgs winkelcentrum

07/09/2017

Vandaag opent winkelcentrum Borders de deuren op een boogscheut van Schengen. De winkelgalerij, met als trekpleister de grootste Delhaize van het Groothertogdom Luxemburg, zal op termijn onderdak bieden aan een twintigtal retailers.

Europese winkelhuurprijzen in de lift

20/07/2017

Uit een rapport van onderzoeksbureau CBRE blijkt dat de huurprijzen op de duurste retaillocaties in Europa blijven stijgen. Daarmee is het de enige regio ter wereld waar er nog een positieve trend waarneembaar is in winkelvastgoed.

Retail Estates zet eerste stap naar Nederland

03/07/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates heeft voor het eerst de stap naar Nederland gezet. Het koopt daar voor 75,6 miljoen euro vijf retailparken in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Middelburg, Roosendaal en Veenendaal, goed voor 51 winkelpanden.

Back to top