Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade | RetailDetail

Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade

Eindelijk AH XL in Parkstad Limburgstadion Kerkrade

Ahold wil volgend jaar beginnen met de bouw van de omstreden AH XL in het Parkstad Limburgstadion in Kerkrade. Na een juridische strijd van meer dan 10 jaar vernietigde de bestuursrechter in Maastricht vorige week alle protesten van 28 bezwaarmakers. Een AH XL verkoopt naast food-  ook non-food producten.

Bezwaarmakers

De bouwplannen voor de vestiging van de megasupermarkt van Albert Heijn met een oppervlakte van meer dan 2800 m² waren een doorn in het oog van de bezwaarmakers, waaronder twaalf Plus-supermarktvestigingen in Simpelveld, Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Bocholtz en Kerkrade en belangenverenigingen van ondernemers.

Raad van State

Hun raadsman Roel Kerckhoffs zegt in het Limburgs Dagblad dat hij zijn cliënten zal adviseren in beroep te gaan bij de Raad van State, omdat de rechter in zijn ogen wel heel makkelijk over allerlei procedurele onvolkomenheden heenstapte waar hij op had gewezen. Bovendien is de rechter naar het oordeel van Kerckhoffs ook onvoldoende in gegaan op de inhoudelijke bezwaren. Volgens de bezwaarmakers betekent de komst van AH XL in hun regio het failliet van veel bestaande supermarkten, maar de bestuursrechter is het daar niet mee eens.


Omdat de oorspronkelijke plannen voor de megasupermarkt al 11 jaar oud zijn, zal Ahold de plannen voor de vestiging in Kerkrade inhoudelijk opnieuw bekijken en zo nodig veranderen, aldus woordvoerder Jan Christian Helledoorn in het Limburgs Dagblad. In 2001 kocht Ahold de oostzijde onder het stadion en 500  parkeerplaatsen bij het stadion. Dat terrein ligt sindsdien braak.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitbreiding maakt van Westfield grootste winkelcentrum van Europa

22/03/2018

Het winkelcentrum Westfield in West-Londen mag zich het grootste van Europa noemen, nu het (met een half jaar voorsprong op de planning) een uitbreiding van liefst 68.748 m² in gebruik heeft genomen. 

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

14/02/2018

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Kruidvat blijft de grootste winkelketen van Nederland

26/01/2018

Kruidvat is de grootste winkelketen van Nederland. Al vijf jaar op rij heeft de drogist het grootste aantal winkels, blijkt uit de nieuwe top 100 van Locatus. Albert Heijn is de grootste qua oppervlakte en overschrijdt het miljoen vierkante winkelmeters.

Back to top