Gemeente Hengelo 'verhuurt' gratis winkelpanden | RetailDetail

Gemeente Hengelo 'verhuurt' gratis winkelpanden

Gemeente Hengelo 'verhuurt' gratis winkelpanden

Om de leegstand in het centrum van de stad Hengelo tegen te gaan, kunnen handelaars voortaan tot zes maanden gratis winkelruimte krijgen. In die tijd kunnen ze proberen om nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Veel ondersteuning

Het doel van de actie is om het winkelaanbod in het centrum van de stad te verbeteren en om zo meer leven te creëren. Momenteel zijn er al verschillende panden beschikbaar om gedurende een half jaar gratis als winkel te gebruiken, zoals op de hoek van de Nieuwstraat en de B.P. Hofstedestraat, het Duthlerpand aan de Willemstraat en verschillende panden in de Brinkpassage.

 

Naast een gratis pand krijgen de startende ondernemers ook heel wat begeleiding: zo worden ze geholpen met het schrijven van een ondernemingsplan en krijgen ze hulp van ervaren ondernemers. Tijdens de proefperiode moeten ze enkel gas, water en licht betalen. Het uiteindelijke doel van het project is dat de winkeluitbaters ook na die eerste zes maanden verder gaan met hun concept.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.