Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker

Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker

Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker
Foto Matexi

De Gentse Kouterdreef, een steegje dat de Kalandeberg met de Kouter verbindt, is sinds dit weekend de thuishaven van alvast Calvin Klein Underwear, Gant, Juttu en Tommy Hilfiger. Winkelaars zullen de winkelstraat wel moeten delen met koning Auto.

Niet autovrij

Vijf jaar hebben de werken in beslag genomen, maar de Kouterdreef is eindelijk klaar voor zijn nieuwe rol als winkelstraat in de Gentse binnenstad. Het steegje tussen de Kouter en de Kalandeberg kreeg een totale make-over: het wegdek werd opgebroken en breder gemaakt; een bankkantoor en een groot appartementsgebouw werden er verbouwd tot een nieuw stukje binnenstad. Daarbij moest projectontwikkelaar Matexi ook een zestig meter lange, beschermde gevelmuur integreren, zonder ze af te breken.

 

Het straatje wordt voorlopig niet autovrij, al rijden er in de praktijk geen auto's omdat de omgevingswerken nog niet helemaal afgerond zijn. Het straatje werd al voor de werken ingekleurd als doorgangsstraat en uitvalsweg voor parking Center in de Korte Meer. "Dat is nodig," zegt Filip Watteeuw, de Gentse schepen van Mobiliteit: "Een tweede traject uit de parking via de Kouterdreef moet de naastliggende Voldersstraat - een drukke fietsas - ontlasten."

 

De Kouterdreef, dat alvast winkels van Calvin Klein Underwear, Ralet, Gant, Juttu, Tommy Hilfiger en River Woods zal huisvesten, werd vrijdag feestelijk geopend. Twee panden staan nog te huur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.