Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd | RetailDetail

Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd

Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd

De Brusselse regering heeft een nieuwe versie van het Gewestelijk Bestemmingsplan goedgekeurd, waarbij de nodige aanpassingen zijn gebeurd om het winkelcentrum NEO neer te poten in de omgeving van de Heizel.

Snel stedenbouwkundige vergunning

Het bestemmingsplan was eerder al eens aangepast, maar die versie werd vernietigd door de Raad van State na protest van onder andere stadsvereniging BRAL. Volgens de Raad van State hield dat plan onder andere te weinig rekening met de mobiliteit en het effect op het milieu.

 

"Met deze nieuwe versie van dit planningsdocument komt men tegemoet aan de opmerkingen geformuleerd door de Raad van State en ontstaat een stevige grondslag voor de uitvoering van het NEO project", klinkt het bij de Brusselse regering. Toch zal de gewestregering moeten afwachten of er niet opnieuw gerechtelijke stappen worden genomen door andere partijen. Als er geen nieuwe problemen opduiken met het bestemmingsplan, dan zal het project NEO waarschijnlijk snel een stedenbouwkundige vergunning krijgen.

 

NEO bestaat uit een winkelcentrum van 72.000 m², met daarnaast ook nog heel wat ruimte voor horeca, een bioscoop, een flink aantal woningen, kantoren en een pretpark. Het project moet in 2021 afgerond zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.