Grootste Primark van Nederland op komst | RetailDetail

Grootste Primark van Nederland op komst

Grootste Primark van Nederland op komst

Het Ierse Primark heeft een pand van 13.500 m² gehuurd aan het Damrak in Amsterdam. Daarvan zal 8.800 m² dienen voor winkeloppervlak, waarmee het de grootste Primark van Nederland wordt.

"Nieuwe impuls"

De nieuwe winkel van Primark zal verdeeld worden over negen verdiepingen en zal ingangen hebben aan Damrak, de Nieuwendijk en de Beurspassage die het gebouw doorsnijdt. Architect is Robert Stern uit New York, die ook de vernieuwing van die Beurspassage ontwikkelde. De bouw zal in het voorjaar beginnen en moet tegen het einde van 2015 afgerond zijn.

 

"Als er één plek is in de Amsterdamse binnenstad waar grote winkels mogelijk zijn, is het wel op deze locatie", zegt Colin Boelhouwer van Bouwinvest, de verhuurder van het pand, aan vastgoedmarkt. "Met wekelijks ongeveer 420.000 passanten over het Damrak en de Nieuwendijk, ligt Damrak 70 in een van de drukste winkelgebieden van Nederland. De komst van Primark geeft een nieuwe impuls aan het gebied."

 

De winkel van Primark maakt deel uit van het project Nowadays, waar onlangs ook Zara en Starbucks winkelruimte huurden. Het totale project omvat 27.500 m² winkeloppervlak en is daarmee één van de grootste binnenstedelijke projecten in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.