Grootste Primark van Nederland op komst

Grootste Primark van Nederland op komst

Het Ierse Primark heeft een pand van 13.500 m² gehuurd aan het Damrak in Amsterdam. Daarvan zal 8.800 m² dienen voor winkeloppervlak, waarmee het de grootste Primark van Nederland wordt.

"Nieuwe impuls"

De nieuwe winkel van Primark zal verdeeld worden over negen verdiepingen en zal ingangen hebben aan Damrak, de Nieuwendijk en de Beurspassage die het gebouw doorsnijdt. Architect is Robert Stern uit New York, die ook de vernieuwing van die Beurspassage ontwikkelde. De bouw zal in het voorjaar beginnen en moet tegen het einde van 2015 afgerond zijn.

 

"Als er één plek is in de Amsterdamse binnenstad waar grote winkels mogelijk zijn, is het wel op deze locatie", zegt Colin Boelhouwer van Bouwinvest, de verhuurder van het pand, aan vastgoedmarkt. "Met wekelijks ongeveer 420.000 passanten over het Damrak en de Nieuwendijk, ligt Damrak 70 in een van de drukste winkelgebieden van Nederland. De komst van Primark geeft een nieuwe impuls aan het gebied."

 

De winkel van Primark maakt deel uit van het project Nowadays, waar onlangs ook Zara en Starbucks winkelruimte huurden. Het totale project omvat 27.500 m² winkeloppervlak en is daarmee één van de grootste binnenstedelijke projecten in Nederland.

Tags: