Haussmann en Marks & Spencer direct verbonden met Noord-Zuidlijn Rokin | RetailDetail

Haussmann en Marks & Spencer direct verbonden met Noord-Zuidlijn Rokin

Haussmann en Marks & Spencer direct verbonden met Noord-Zuidlijn Rokin

Haussmann en Marks & Spencer, twee nieuwe warenhuizen aan het Rokin in Amsterdam, krijgen straks een eigen directe ondergrondse verbinding met Noord-Zuidlijnstation Rokin. De twee warenhuizen openen volgend jaar.

Eigen toegang

“Als de bezoeker in de toekomst uitstapt bij station Rokin en op het perron - richting uitgang Dam - de roltrap omhoog neemt, dan is er in de metrohal een toegang naar Haussmann en naar Marks & Spencer", stelt een woordvoerder van projectontwikkelaar Ivy Group, verantwoordelijk voor de tunnelverbinding.

 

De tunnel wordt aangelegd wanneer de metro's onder het Rokin door rijden. "We bouwen de tunnel in de eerste helft van 2016, maar de doorbraak is na opening van de Noord-Zuidlijn”. De afstand is slechts tien meter van het metrostation naar de nieuwe winkels.

 

Haussmann: rijke en internationale consument

Haussman opent in september volgend jaar. De locatie krijgt een oppervlakte van ongeveer 7000 vierkante meter, verdeeld over zeven verdiepingen, en verwacht per jaar 1,4 miljoen klanten. Opdrachtgever van het gebouw is de Emmes Group, die zich bezighoudt met de ontwikkeling van retail, horeca en woningen in het Rokin District direct achter de Dam. Het project is een investering van Nederlandse ondernemers en investeerders.

 

Het luxewarenhuis, dat is vernoemd naar baron Georges-Eugène Haussmann die in Parijs boulevards aanlegde, richt zich op de jonge, rijke, succesvolle en internationale consument. Het warenhuis brengt een uitgebreid aanbod zeer luxueuze artikelen van diverse merken. De bezoeker vindt er fashion, leisure-afdelingen, een foodhall, een restaurant en een spa.

 

Hausmann heeft naast een eigen ingang vanaf de metrohalte tevens valetparking, personal shoppers en een limoservice vanaf Schiphol, zodat vliegpassagiers wachtende uren in het warenhuis kunnen doorbrengen.

 

 

Marks & Spencer-flagshipstore

Naast Hausmann opent volgend jaar aan het Rokin nog een Marks & Spencers-flagshipstore. De Britse warenhuisgigant kwam twee jaar geleden naar Nederland met eigen winkels in Amsterdam en Den Haag. In mei opende ook in Brussel een Marks & Spencers-flagshipstore met foodhall en café.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.