Heraanleg Nieuwstraat binnenkort van start | RetailDetail

Heraanleg Nieuwstraat binnenkort van start

Heraanleg Nieuwstraat binnenkort van start

Binnen enkele weken starten de werkzaamheden voor de heraanleg van de Brusselse Nieuwstraat. Die werken werden een aantal keren uitgesteld, onder andere door de komst van de voetgangerszone, maar gaan deze maand echt van start.

 

Ook zijstraten aangepakt

Normaal gezien hadden de werken al voor de zomer van 2015 van start moeten gaan, maar toen werd er besloten om de nieuwe voetgangerszone voorrang te geven en sindsdien werden de werken steevast uitgesteld.

 

“Er is inderdaad een vertraging geweest”, zegt schepen van Openbare Werken Geoffroy Coomans aan Bruzz. "Toen we de vergunning hadden voor de heraanleg werd er gevraagd om de nutsvoorzieningen op de centrale lanen voorrang te geven. En dus moest de timing veranderd worden, want het aantal ploegen is natuurlijk beperkt. Als ze werken aan een werf dan kunnen ze niet werken in de Nieuwstraat."

 

Ondertussen is wel nog niet helemaal duidelijk hoe die vernieuwde Nieuwstraat eruit gaat zien. In 2012 werd er een plan aangekondigd met een overkapping, maar dat werd vrij snel terug afgevoerd. In 2013 werd dan besloten om het masterplan van BUUR te volgen.

 

Volgens dat masterplan komt er een nieuw wegdek en nieuw verlichting, en worden ook de zijstraten van de Nieuwstraat aangepakt. Daarnaast komt er meer aandacht voor het patrimonium en verhuizen de banken naar de zijstraten om de doorgang te verbeteren. Indien mogelijk komt er ook een vergroening van de gevels. Het grote doel van Brussel is om de Nieuwstraat ook buiten de winkeluren levendig te houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.