Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam

Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam

Ahold, de overkoepelende holdingmaatschappij van onder meer supermarktketen Albert Heijn, keert terug naar Zaandam. De Ahold-directie en de daarbij horende staf – samen zo’n 150 mannen en vrouwen - nemen weer hun intrek in het pand waar de medewerkers van Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Albert.nl al zijn gehuisvest.

Internationale uitstraling

Acht jaar geleden besloot de Ahold-directie te verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Amsterdamse Piet Heinkade aan het IJ. De reden voor deze verhuizing, die werd ingegeven door de toenmalige bestuursvoorzitter Anders Moberg, was de internationale uitstraling van de onderneming. Een bedrijf als Ahold hoort niet in de provincie te zitten, maar in het economisch en financieel centrum van het land, was de redenering. Opvallend was overigens toen wel dat Ahold niet koos voor de prestigieuze Zuidas, waar talrijke internationale ondernemingen zijn gevestigd, maar voor een kantoor aan het IJ.

 

Onder leiding van de huidige CEO, Dick Boer, staat de holding een meer no-nonsense beleid voor. En omdat nu de huur kan worden opgezegd – voor het pand aan de Piet Heinkade werd een tienjarig huurcontract afgesloten – is besloten terug te keren naar Zaandam, de stad waar het 125 jaar geleden allemaal begonnen is. Ahold keert dus in het tweede kwartaal van volgend jaar terug naar de plek waar de 21-jarige Albert Heijn in 1887 een kleine kruidenierswinkel van zijn vader overnam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

02/10/2017

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Den Haag toont het winkelen van de toekomst

28/09/2017

Winkelstad Den Haag zet in op compactere winkelgebieden en nauwere samenwerking met retailers, zowel grote ketens als lokale helden. Shoppers kunnen er kennismaken met de nieuwste technologieën. 

Gemeenten moeten winkelgebieden schrappen of verkleinen

22/09/2017

Volgens een aantal vastgoedexperts is er maar een oplossing voor de oplopende leegstand in middelgrote steden: de winkeloppervlakte verminderen door winkelgebieden te verkleinen of zelfs volledig te schrappen. 

Delhaize trekpleister van nieuw Luxemburgs winkelcentrum

07/09/2017

Vandaag opent winkelcentrum Borders de deuren op een boogscheut van Schengen. De winkelgalerij, met als trekpleister de grootste Delhaize van het Groothertogdom Luxemburg, zal op termijn onderdak bieden aan een twintigtal retailers.

Europese winkelhuurprijzen in de lift

20/07/2017

Uit een rapport van onderzoeksbureau CBRE blijkt dat de huurprijzen op de duurste retaillocaties in Europa blijven stijgen. Daarmee is het de enige regio ter wereld waar er nog een positieve trend waarneembaar is in winkelvastgoed.

Retail Estates zet eerste stap naar Nederland

03/07/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates heeft voor het eerst de stap naar Nederland gezet. Het koopt daar voor 75,6 miljoen euro vijf retailparken in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Middelburg, Roosendaal en Veenendaal, goed voor 51 winkelpanden.

Back to top