Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam | RetailDetail

Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam

Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam

Ahold, de overkoepelende holdingmaatschappij van onder meer supermarktketen Albert Heijn, keert terug naar Zaandam. De Ahold-directie en de daarbij horende staf – samen zo’n 150 mannen en vrouwen - nemen weer hun intrek in het pand waar de medewerkers van Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Albert.nl al zijn gehuisvest.

Internationale uitstraling

Acht jaar geleden besloot de Ahold-directie te verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Amsterdamse Piet Heinkade aan het IJ. De reden voor deze verhuizing, die werd ingegeven door de toenmalige bestuursvoorzitter Anders Moberg, was de internationale uitstraling van de onderneming. Een bedrijf als Ahold hoort niet in de provincie te zitten, maar in het economisch en financieel centrum van het land, was de redenering. Opvallend was overigens toen wel dat Ahold niet koos voor de prestigieuze Zuidas, waar talrijke internationale ondernemingen zijn gevestigd, maar voor een kantoor aan het IJ.

 

Onder leiding van de huidige CEO, Dick Boer, staat de holding een meer no-nonsense beleid voor. En omdat nu de huur kan worden opgezegd – voor het pand aan de Piet Heinkade werd een tienjarig huurcontract afgesloten – is besloten terug te keren naar Zaandam, de stad waar het 125 jaar geleden allemaal begonnen is. Ahold keert dus in het tweede kwartaal van volgend jaar terug naar de plek waar de 21-jarige Albert Heijn in 1887 een kleine kruidenierswinkel van zijn vader overnam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitbreiding maakt van Westfield grootste winkelcentrum van Europa

22/03/2018

Het winkelcentrum Westfield in West-Londen mag zich het grootste van Europa noemen, nu het (met een half jaar voorsprong op de planning) een uitbreiding van liefst 68.748 m² in gebruik heeft genomen. 

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

14/02/2018

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Kruidvat blijft de grootste winkelketen van Nederland

26/01/2018

Kruidvat is de grootste winkelketen van Nederland. Al vijf jaar op rij heeft de drogist het grootste aantal winkels, blijkt uit de nieuwe top 100 van Locatus. Albert Heijn is de grootste qua oppervlakte en overschrijdt het miljoen vierkante winkelmeters.

Back to top