Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam

Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam

Ahold, de overkoepelende holdingmaatschappij van onder meer supermarktketen Albert Heijn, keert terug naar Zaandam. De Ahold-directie en de daarbij horende staf – samen zo’n 150 mannen en vrouwen - nemen weer hun intrek in het pand waar de medewerkers van Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Albert.nl al zijn gehuisvest.

Internationale uitstraling

Acht jaar geleden besloot de Ahold-directie te verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Amsterdamse Piet Heinkade aan het IJ. De reden voor deze verhuizing, die werd ingegeven door de toenmalige bestuursvoorzitter Anders Moberg, was de internationale uitstraling van de onderneming. Een bedrijf als Ahold hoort niet in de provincie te zitten, maar in het economisch en financieel centrum van het land, was de redenering. Opvallend was overigens toen wel dat Ahold niet koos voor de prestigieuze Zuidas, waar talrijke internationale ondernemingen zijn gevestigd, maar voor een kantoor aan het IJ.

 

Onder leiding van de huidige CEO, Dick Boer, staat de holding een meer no-nonsense beleid voor. En omdat nu de huur kan worden opgezegd – voor het pand aan de Piet Heinkade werd een tienjarig huurcontract afgesloten – is besloten terug te keren naar Zaandam, de stad waar het 125 jaar geleden allemaal begonnen is. Ahold keert dus in het tweede kwartaal van volgend jaar terug naar de plek waar de 21-jarige Albert Heijn in 1887 een kleine kruidenierswinkel van zijn vader overnam.

Tags: