Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam | RetailDetail

Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam

Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam

Ahold, de overkoepelende holdingmaatschappij van onder meer supermarktketen Albert Heijn, keert terug naar Zaandam. De Ahold-directie en de daarbij horende staf – samen zo’n 150 mannen en vrouwen - nemen weer hun intrek in het pand waar de medewerkers van Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Albert.nl al zijn gehuisvest.

Internationale uitstraling

Acht jaar geleden besloot de Ahold-directie te verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Amsterdamse Piet Heinkade aan het IJ. De reden voor deze verhuizing, die werd ingegeven door de toenmalige bestuursvoorzitter Anders Moberg, was de internationale uitstraling van de onderneming. Een bedrijf als Ahold hoort niet in de provincie te zitten, maar in het economisch en financieel centrum van het land, was de redenering. Opvallend was overigens toen wel dat Ahold niet koos voor de prestigieuze Zuidas, waar talrijke internationale ondernemingen zijn gevestigd, maar voor een kantoor aan het IJ.

 

Onder leiding van de huidige CEO, Dick Boer, staat de holding een meer no-nonsense beleid voor. En omdat nu de huur kan worden opgezegd – voor het pand aan de Piet Heinkade werd een tienjarig huurcontract afgesloten – is besloten terug te keren naar Zaandam, de stad waar het 125 jaar geleden allemaal begonnen is. Ahold keert dus in het tweede kwartaal van volgend jaar terug naar de plek waar de 21-jarige Albert Heijn in 1887 een kleine kruidenierswinkel van zijn vader overnam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.