Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam

Hoofdkantoor Ahold terug naar Zaandam

Ahold, de overkoepelende holdingmaatschappij van onder meer supermarktketen Albert Heijn, keert terug naar Zaandam. De Ahold-directie en de daarbij horende staf – samen zo’n 150 mannen en vrouwen - nemen weer hun intrek in het pand waar de medewerkers van Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Albert.nl al zijn gehuisvest.

Internationale uitstraling

Acht jaar geleden besloot de Ahold-directie te verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Amsterdamse Piet Heinkade aan het IJ. De reden voor deze verhuizing, die werd ingegeven door de toenmalige bestuursvoorzitter Anders Moberg, was de internationale uitstraling van de onderneming. Een bedrijf als Ahold hoort niet in de provincie te zitten, maar in het economisch en financieel centrum van het land, was de redenering. Opvallend was overigens toen wel dat Ahold niet koos voor de prestigieuze Zuidas, waar talrijke internationale ondernemingen zijn gevestigd, maar voor een kantoor aan het IJ.

 

Onder leiding van de huidige CEO, Dick Boer, staat de holding een meer no-nonsense beleid voor. En omdat nu de huur kan worden opgezegd – voor het pand aan de Piet Heinkade werd een tienjarig huurcontract afgesloten – is besloten terug te keren naar Zaandam, de stad waar het 125 jaar geleden allemaal begonnen is. Ahold keert dus in het tweede kwartaal van volgend jaar terug naar de plek waar de 21-jarige Albert Heijn in 1887 een kleine kruidenierswinkel van zijn vader overnam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Leegstand in Nederlandse winkelstraat daalt

11/01/2018

Uit het laatste onderzoek van onderzoeksbureau Locatus blijkt dat de leegstand in de winkelstraten in Nederland ook het voorbije jaar verder is gedaald. Het is al het derde jaar op rij dat er minder panden leegstaan.

Geen nieuwe winkelmeters meer voor Utrecht

28/12/2017

De provincie Utrecht roept de bouw van nieuwe winkels een halt toe. Zowel in bestaande  winkelgebieden als daarbuiten wil de provincie verdere uitbreiding van het aantal winkelmeters tegengaan, klinkt het in de ontwerptekst van een nieuwe retailvisie.

Hudson's Bay verweert zich en voegt goedkopere merken toe

27/12/2017

Hudson's Bay zit in Nederland op koers, verdedigt marketingdirecteur Edo Beukema zich tegen kritiek. Van het gerucht dat de warenhuisketen al zou vertrekken is niks waar, maar de marketing en de aanvangsprijzen worden wel aangepast.

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

22/12/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Back to top