Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays | RetailDetail

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays
Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

 

Na 38 jaar niet meer haalbaar 

Na de vernieuwing van het winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht zullen de huurprijzen volgens Vishandel Volendam minimaal verdubbelen en moeten alle winkels er verplicht tot 20u openblijven. Niet haalbaar, vindt de visboer, die na 38 jaar in het winkelcentrum bij het centraal station van Utrecht wegtrekt. De vishandelaar verhuist naar winkelcentrum Leidsche Rijn.

 

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de winkel in Leidsche Rijn er als tweede vestiging bij te nemen, maar daar ziet zaakvoerder Marco Schilder nu van af. Dat alle winkels na de verbouwingen tot 20u open moeten blijven, is voor de visboer te veel gevraagd: elke ochtend brengt hij met zijn medewerkers eerst al verse vis vanuit Volendam naar Hoog Catharijne.

 

Geen uitzondering voor lokale ondernemers?

Ook de verhoging van de huurprijzen door eigenaar Klépierre, net als het feit dat alle winkels tijdens de transformatiewerken voor onbepaalde tijd gesloten zullen zijn, doet het kostenplaatje voor de visboer te hoog oplopen. “Dat zou zomaar kunnen oplopen tot een jaar lang dicht, waarbij een verhuizing naar een tijdelijke andere locatie voor ons te duur zou zijn vanwege alle apparatuur die we in de zaak nodig hebben”, aldus Schilder aan RTL Z.

 

In sommige winkelcentra doen de eigenaren nochtans net extra inspanningen om lokale ondernemers aan te trekken of te behouden, door ze een lagere huurprijs te bieden. Zo willen ze eenheidsworst vermijden en zorgen voor lokale verankering. 

 

Eerste Nederlandse TGI Fridays open

Ondertussen vinden bezoekers op weg naar Hoog Catherijne aan het Stationsplein wel een gloednieuwe Nederlandse primeur: maandag 23 april opende op het Stationsplein tussen het station en Hoog Catharijne de eerste Nederlandse vestiging van TGI Fridays.

 

Op het vernieuwde Stationsplein – dat sinds halverwege februari weer in gebruik is – openden onder het nieuwe bollendak eerder ook al de horecaformules Five Guys, Manneken Pis, The Seafood Bar en meer de deuren. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Albert Heijn experimenteert met nieuwe versconcepten

16/05/2018

In de vernieuwde Albert Heijn in Hoofddorp brengt de supermarktketen alle innovaties en proefprojecten rond vers bij elkaar: de nieuwe winkel heeft een pluktuin voor kruiden, een borreleiland en meer.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

JD.com gaat duizend winkels per dag openen

17/04/2018

JD.com heeft plannen om maar liefst duizend supermarkten per dag te openen in China. Met dit indrukwekkende streefdoel zet het tweede grootste e-commercebedrijf van het land zijn ambities om ook de offline markt te veroveren, kracht bij.

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.