Huurprijzen topwinkelstraten dalen | RetailDetail

Huurprijzen topwinkelstraten dalen

Huurprijzen topwinkelstraten dalen

Uit een rapport van vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield blijkt dat de twee duurste winkelstraten terug wereld hun huurprijzen hebben zien dalen. Dat is het gevolg van de concurrentie van de online markt.

Nieuw evenwicht

Zowel op Upper Fifth Avenue in New York als op Causeway Bay in Hongkong zijn de huurprijzen ten opzichte van vorig jaar gedaald. Voor Upper Fifth Avenue, dat bovendien ook nog met leegstand kampt, is het de eerste daling sinds de financiële crisis. Volgens Cushman & Wakefield heeft dat te maken met de opmars van de online verkoop, waarbij merken op zoek moeten naar een nieuw evenwicht tussen fysieke winkels en e-commerce. Ondanks de daling zijn de twee duurste winkelstraten wel nog altijd twee keer zo duur als de dichtste concurrenten.

 

In de top tien van duurste winkelstraten ter wereld doet vooral Azië het goed. Ginza in Tokio rukt op van de achtste naar de vijfde plaats en Myeongdong in Seoul stijgt van plaats negen naar plaats acht. Slechts drie winkelstraten uit de top tien hebben het voorbije jaar hun huurprijzen zien stijgen.

 

Groeipotentieel Antwerpen

De eerste Europese straat in de ranglijst is de Champs Elysées in Parijs op plaats drie. Ook Londen, Milaan, Zurich en Wenen maken hun opwachting in de top tien. Antwerpen en Brussel bevinden zich nog in de top 30, al spreekt Cushman & Wakefield bij Antwerpen wel nog van een groter groeipotentieel.

 

JLL stelde in een eigen rapport al dat de winkelstraten in de Benelux nog heel wat groeimarge hebben en dat ze dankzij hun centrale ligging een belangrijke rol kunnen spelen in de expansie van internationale merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.