IEF Capital gunt V&D uitstel

IEF Capital gunt V&D uitstel

Verhuurder IEF Capital en warenhuisketen V&D zijn opnieuw in gesprek om een oplossing te vinden voor de onbetaalde facturen van V&D. Eerder had IEF Capital gedreigd met een ontruiming van de panden die het verhuurde.

Structurele oplossing

IEF Capital had een kort geding aangespannen tegen V&D, nadat die had laten weten vier maanden geen huur te zullen betalen, om zo te ontkomen aan grote financiële problemen. Normaal moest er vandaag een uitspraak volgen, maar op vraag van beide partijen werd het vonnis uitgesteld tot 20 februari. In tussentijd wordt er naar een oplossing gezocht.


De ommekeer van IEF Capital is er gekomen omdat V&D toch besloten heeft om een deel van de huurgelden over te maken aan de verhuurder. Die besloot daarom de gesprekken opnieuw aan te knoppen en wil nu meewerken aan een structurele oplossing.


Beide partijen vragen ook aan andere betrokkenen om mee te werken aan een oplossing. Zo heeft ProWinko, de verhuurder van het pand in Roermond, ook een kort geding lopen en verlopen de gesprekken met de vakbonden momenteel bijzonder stroef. V&D wil verder dat ook de werknemers inleveren.

Tags: