Inretail wil nieuw winkelbeleid provincies | RetailDetail

Inretail wil nieuw winkelbeleid provincies

Inretail wil nieuw winkelbeleid provincies
Retailorganisatie Inretail juicht het besluit van de provincie Gelderland om de bouw van winkelgebieden langs de randen van de steden aan banden te leggen toe. De organisatie roept andere provincies en gemeenten op om dit voorbeeld te volgen.

Gelderland voorbeeld voor andere provincies

De provincie Gelderland verzette zich recent tegen een aantal plannen om in Duiven, Arnhem-Nijmegen en Zevenaar zogenoemde 'weidewinkels' te bouwen. Volgens gedeputeerde Josan Meijers van de PvdA zijn die plannen niet nodig omdat het gedrag van consumenten aan het veranderen is, waardoor eerder behoefte is aan minder winkelruimte dan aan nog meer nieuwbouw.Inretail, de belangenbehartiger van winkels in de mode- en woonsector, noemt Gelderland nu een voorbeeld voor andere provincies. Volgens de organisatie doen overheden er beter aan zich te richten op het bezet houden van de winkelpanden in de binnenstad. Voor het voortbestaan daarvan is het van groot belang dat klanten niet winkelen in een 'gatenkaas', maar dat sprake is van een levendig en aantrekkelijk koopcentrum. De bouw van weidewinkels zou slechts leiden tot meer leegstand in de centra en daarmee de aftakeling versnellen.Inretail voert op dit moment gesprekken met de verschillende provincies, om duidelijk te maken dat van daaruit meer sturing nodig is. Gemeenten hebben een provinciaal kader nodig om hun plannen aan te kunnen toetsen, en dat ontbreekt volgens de belangenbehartiger nu nog te vaak. Daardoor stijgt het risico van weidewinkels op ongewenste plekken, die de traditionele bezoekersstroom uit elkaar trekken en de belevingswaarde van het centrum verminderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

14/02/2018

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Kruidvat blijft de grootste winkelketen van Nederland

26/01/2018

Kruidvat is de grootste winkelketen van Nederland. Al vijf jaar op rij heeft de drogist het grootste aantal winkels, blijkt uit de nieuwe top 100 van Locatus. Albert Heijn is de grootste qua oppervlakte en overschrijdt het miljoen vierkante winkelmeters.

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Leegstand in Nederlandse winkelstraat daalt

11/01/2018

Uit het laatste onderzoek van onderzoeksbureau Locatus blijkt dat de leegstand in de winkelstraten in Nederland ook het voorbije jaar verder is gedaald. Het is al het derde jaar op rij dat er minder panden leegstaan.

Back to top