Inretail wil nieuw winkelbeleid provincies | RetailDetail

Inretail wil nieuw winkelbeleid provincies

Inretail wil nieuw winkelbeleid provincies
Retailorganisatie Inretail juicht het besluit van de provincie Gelderland om de bouw van winkelgebieden langs de randen van de steden aan banden te leggen toe. De organisatie roept andere provincies en gemeenten op om dit voorbeeld te volgen.

Gelderland voorbeeld voor andere provincies

De provincie Gelderland verzette zich recent tegen een aantal plannen om in Duiven, Arnhem-Nijmegen en Zevenaar zogenoemde 'weidewinkels' te bouwen. Volgens gedeputeerde Josan Meijers van de PvdA zijn die plannen niet nodig omdat het gedrag van consumenten aan het veranderen is, waardoor eerder behoefte is aan minder winkelruimte dan aan nog meer nieuwbouw.Inretail, de belangenbehartiger van winkels in de mode- en woonsector, noemt Gelderland nu een voorbeeld voor andere provincies. Volgens de organisatie doen overheden er beter aan zich te richten op het bezet houden van de winkelpanden in de binnenstad. Voor het voortbestaan daarvan is het van groot belang dat klanten niet winkelen in een 'gatenkaas', maar dat sprake is van een levendig en aantrekkelijk koopcentrum. De bouw van weidewinkels zou slechts leiden tot meer leegstand in de centra en daarmee de aftakeling versnellen.Inretail voert op dit moment gesprekken met de verschillende provincies, om duidelijk te maken dat van daaruit meer sturing nodig is. Gemeenten hebben een provinciaal kader nodig om hun plannen aan te kunnen toetsen, en dat ontbreekt volgens de belangenbehartiger nu nog te vaak. Daardoor stijgt het risico van weidewinkels op ongewenste plekken, die de traditionele bezoekersstroom uit elkaar trekken en de belevingswaarde van het centrum verminderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

Mitiska Reim verwerft derde Duitse retailpark

26/03/2018

Zes maanden na zijn eerste stapjes op de Duitse markt kondigt Mitiska Reim nu de overname aan van een derde Duits retailpark. De Belgische retailinvesteerder zal samen met Zamberk Real Estate Ventures een retailpark in Braunschweig opwaarderen.

Uitbreiding maakt van Westfield grootste winkelcentrum van Europa

22/03/2018

Het winkelcentrum Westfield in West-Londen mag zich het grootste van Europa noemen, nu het (met een half jaar voorsprong op de planning) een uitbreiding van liefst 68.748 m² in gebruik heeft genomen.