Isabelle Vermeir nieuwe CEO Century 21 Benelux

Isabelle Vermeir nieuwe CEO Century 21 Benelux

Isabelle Vermeir wordt de nieuwe CEO van vastgoedbedrijf Century 21 Benelux. Mede-eigenaar Grégory Maquet besloot eerder al om de operationele leiding uit handen te geven, maar stapt nu sneller op dan voorzien.

Veroordeeld in Spanje

Maquet was vorig jaar verantwoordelijk voor een sterke herstructurering bij Century 21 Benelux, wat opnieuw tot positieve resultaten leidde. Hij was al een tijdje van plan om de operationele leiding uit handen te geven aan het directieteam, bestaande uit Isabelle Vermeir en Jeanette Perau.

 

Naar aanleiding van een juridisch dispuut rond zijn persoon heeft hij nu besloten om die procedure te versnellen. Maquet werd op Ibiza veroordeeld tot 18 maanden met uitstel voor ‘ernstige bedreigingen’. Hij zou Basri Bajrami, een voormalig lid van de bende van Haemers, hebben ingeschakeld om een zakenpartner in Spanje te doen betalen. Na die veroordeling wilden heel wat makelaars van Century 21 dat Maquet opstapte en waren ze van plan om een motie van wantrouwen over te maken aan de Amerikaanse hoofdzetel. Maquet besluit nu echter zelf op te stappen.

 

“Belang van het merk boven alles”

De voorbije maanden hebben we samen een fantastisch parcours afgelegd, maar het belang van het merk ‘Century 21’ gaat voor mij boven alles. Ik heb het geluk altijd omringd te zijn geweest door een bijzonder sterk team, waardoor het nu evident is om de operationele leiding aan Isabelle Vermeir over te laten”, zegt Maquet over zijn vertrek.

 

Vermeir werkt al achttien jaar bij Century 21 en was tot nu toe operationeel directeur van het bedrijf. “Het is voor mij een eer om dit mooie verhaal verder te zetten, gezien de sterke basis. De uitdagingen die er in de vastgoedsector zijn, zijn enorm en dus zullen we er de komende maanden en jaren alles aan doen om samen onze marktleiderspositie verder te versterken”, aldus Vermeir.

Tags: