Isabelle Vermeir nieuwe CEO Century 21 Benelux | RetailDetail

Isabelle Vermeir nieuwe CEO Century 21 Benelux

Isabelle Vermeir nieuwe CEO Century 21 Benelux

Isabelle Vermeir wordt de nieuwe CEO van vastgoedbedrijf Century 21 Benelux. Mede-eigenaar Grégory Maquet besloot eerder al om de operationele leiding uit handen te geven, maar stapt nu sneller op dan voorzien.

Veroordeeld in Spanje

Maquet was vorig jaar verantwoordelijk voor een sterke herstructurering bij Century 21 Benelux, wat opnieuw tot positieve resultaten leidde. Hij was al een tijdje van plan om de operationele leiding uit handen te geven aan het directieteam, bestaande uit Isabelle Vermeir en Jeanette Perau.

 

Naar aanleiding van een juridisch dispuut rond zijn persoon heeft hij nu besloten om die procedure te versnellen. Maquet werd op Ibiza veroordeeld tot 18 maanden met uitstel voor ‘ernstige bedreigingen’. Hij zou Basri Bajrami, een voormalig lid van de bende van Haemers, hebben ingeschakeld om een zakenpartner in Spanje te doen betalen. Na die veroordeling wilden heel wat makelaars van Century 21 dat Maquet opstapte en waren ze van plan om een motie van wantrouwen over te maken aan de Amerikaanse hoofdzetel. Maquet besluit nu echter zelf op te stappen.

 

“Belang van het merk boven alles”

De voorbije maanden hebben we samen een fantastisch parcours afgelegd, maar het belang van het merk ‘Century 21’ gaat voor mij boven alles. Ik heb het geluk altijd omringd te zijn geweest door een bijzonder sterk team, waardoor het nu evident is om de operationele leiding aan Isabelle Vermeir over te laten”, zegt Maquet over zijn vertrek.

 

Vermeir werkt al achttien jaar bij Century 21 en was tot nu toe operationeel directeur van het bedrijf. “Het is voor mij een eer om dit mooie verhaal verder te zetten, gezien de sterke basis. De uitdagingen die er in de vastgoedsector zijn, zijn enorm en dus zullen we er de komende maanden en jaren alles aan doen om samen onze marktleiderspositie verder te versterken”, aldus Vermeir.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.