Jaap Blokhuis nieuwe CEO Multi Corporation | RetailDetail

Jaap Blokhuis nieuwe CEO Multi Corporation

Jaap Blokhuis nieuwe CEO Multi Corporation

Jaap Blokhuis wordt vanaf midden april de nieuwe CEO van Multi Corporation. Hij volgt in die functie Dick van Well op, die sinds vorige zomer die functie ad interim invulde nadat oprichter Hans van Veggel zich terugtrok.

Vervanger van Veggel is vastgoedman

Dick van Well werd aangesteld nadat de Amerikaanse investeerder Blackstone de touwtjes in handen kreeg bij Multi. Sindsdien werd er naarstig gezocht naar een echte opvolger voor Hans van Veggel, naast ex-CEO ook medeoprichter en grootaandeelhouder van het bedrijf. Hij heeft zich na de overname van de schuldenpositie van Multi door Blackstone echter helemaal uit het bedrijf teruggetrokken.

 

Vastgoedman Blokhuis was van 1999 tot 2011 CEO van Redevco, het vastgoedfonds van de familie Brenninkmeijer. Daarvoor was hij 16 jaar aan de slag bij ING Real Estate. Na zijn vertrek bij Redevco ging hij aan de slag bij retailvastgoedfonds Corio, waar hij erin slaagde binnen een jaar 60 procent van de totale portfolio, ter waarde van 1,4 miljard euro, te verkopen. Momenteel is Blokhuis ook nog commissaris bij Rabo Vastgoed Groep en Heembouw.

 

Met de benoeming van Blokhuis brengt Blackstone al zijn Europees retailvastgoed bijeen. In die portefeuille zit niet enkel alles van Multi, maar ook nog een Poolse en Italiaanse portfolio.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.