Jaap Blokhuis nieuwe CEO Multi Corporation

Jaap Blokhuis nieuwe CEO Multi Corporation

Jaap Blokhuis wordt vanaf midden april de nieuwe CEO van Multi Corporation. Hij volgt in die functie Dick van Well op, die sinds vorige zomer die functie ad interim invulde nadat oprichter Hans van Veggel zich terugtrok.

Vervanger van Veggel is vastgoedman

Dick van Well werd aangesteld nadat de Amerikaanse investeerder Blackstone de touwtjes in handen kreeg bij Multi. Sindsdien werd er naarstig gezocht naar een echte opvolger voor Hans van Veggel, naast ex-CEO ook medeoprichter en grootaandeelhouder van het bedrijf. Hij heeft zich na de overname van de schuldenpositie van Multi door Blackstone echter helemaal uit het bedrijf teruggetrokken.

 

Vastgoedman Blokhuis was van 1999 tot 2011 CEO van Redevco, het vastgoedfonds van de familie Brenninkmeijer. Daarvoor was hij 16 jaar aan de slag bij ING Real Estate. Na zijn vertrek bij Redevco ging hij aan de slag bij retailvastgoedfonds Corio, waar hij erin slaagde binnen een jaar 60 procent van de totale portfolio, ter waarde van 1,4 miljard euro, te verkopen. Momenteel is Blokhuis ook nog commissaris bij Rabo Vastgoed Groep en Heembouw.

 

Met de benoeming van Blokhuis brengt Blackstone al zijn Europees retailvastgoed bijeen. In die portefeuille zit niet enkel alles van Multi, maar ook nog een Poolse en Italiaanse portfolio.

Tags: