Komst Haussmann naar Rokin is onzeker | RetailDetail

Komst Haussmann naar Rokin is onzeker

Komst Haussmann naar Rokin is onzeker
Rokin District

Het is onzeker of Haussmann naar het Rokin in Amsterdam komt. De bouw van het pand voor het luxewarenhuis ligt namelijk stil.

 

Voortgang onduidelijk

De voortgang van de bouw van Haussmann is onduidelijk geworden nu medewerkers van het luxeretailproject zijn gehaald. Frans van der Kraan, oprichter en eigenaar van de merknaam Haussmann, zou zich begin dit jaar al hebben teruggetrokken. Hij zou problemen hebben om topmerken aan het Haussmann-concept te binden.

 

Het nieuwe warenhuis; dat volgend jaar de deuren zou openen, staat gepland op 7.000 vierkante meter aan winkelruimte verdeeld over zeven verdiepingen. Het warenhuis zou met veel verschillende luxemerken en deskundige medewerkers op één locatie haar klanten gericht van advies kunnen voorzien. De locatie zou gaan beschikken over een eigen ingang vanaf de metrohalte, valetparking, een limoservice vanaf Schiphol en over eigen personal shoppers.

 

Het concept, dat direct concurreert met de Bijenkorf op het Damrak, richt zich op vermogende klanten en internationale toeristen die Amsterdam bezoeken. Momenteel is echter onduidelijk of het hele project doorgaat.

 

Marks & Spencer: komst afblazen

Dat aan de stop van het project aan het Rokin geen bekendheid wordt gegeven, hangt samen met de plannen van Marks & Spencer in het pand ernaast. Marks & Spencer zou de eigen komst naar het Rokin immers kunnen afblazen zodra duidelijk wordt dat Haussmann er zich terugtrekt. Dit concludeert Rupert Parker Brady in De Telegraaf.

 

Voorwaarde voor een komst van de Britse warenhuisformule naar Amsterdam zou namelijk een vestiging van een warenhuis als naaste buur zijn. Marks & Spencer haalt in de winkel in Den Haag dermate slechte omzetcijfers in non-food dat de komst naar Nederland echter beter algeheel kan worden teruggedraaid, stelt retailspecialist Parker Brady. Marks & Spencer, dat voor de  nieuwe locatie aan het Rokin drie jaar geleden een huurovereenkomst met de IVY Group tekende, had tot 2001 ook Nederlandse vestigingen in Den Haag en Amsterdam.

 

Andere ketens

Rupert Parker Brady ziet weliswaar voldoende andere mogelijkheden voor de nieuwe panden aan het Rokin. Hij denkt aan Eataly en Saks Fifth Avenue. Eataly is van plan om een vestiging in Nederland te openen. De Italiaanse foodmarktformule met supermarkten, restaurants en delicatessenzaken met Italiaanse producten telt inmiddels wereldwijd 27 locaties.

 

Ook warenhuis Saks Fifth Avenue ziet volgens hem kansen in Amsterdam. Deze merknaam van Hudson's Bay, dat ook de eigenaar is van Galeria Inno en Galeria Kaufhof, was onlangs in de strijd om de overname van V&D.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.