L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden | RetailDetail

L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden

L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden

De Raad van State heeft besloten dat het winkelcentrum L’Esplanade in Louvain-la-Neuve mag uitbreiden. Het verwerpt zo de klacht van de stad Waver, die bezorgd is over de impact van de uitbreiding op de eigen winkels.

50 procent meer winkeloppervlakte

Daarom had Waver aan de Raad van State gevraagd om de socio-economische vergunning voor de uitbreiding te vernietigen. Die uitbreiding zal ervoor zorgen dat L’Esplanade, dat in handen is van Klépierre, zijn winkeloppervlakte met de helft zal optrekken en dat het aantal winkels stijgt van 104 naar 160.

 

Waver is van mening dat die uitbreiding het evenwicht in het stedelijk netwerk tussen Waver, Ottignies en Louvain-La-Neuve zal verstoren. Zo vreest de stad een overaanbod aan winkels met consumentenelektronica, waarvan er nu een aantal te vinden zijn op het grondgebied van Waver.

 

De Raad van State stelt echter dat de uitbreiding een positief effect kan hebben, vooral dan op vlak van concurrentie en mobiliteit. Het vindt bovendien dat Waver zelf een voordeel zou hebben bij een nietigverklaring van de vergunning.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.