Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Laakdal krijgt dan toch zijn Carrefour Market

Nadat het schepencollege van Laakdal in 2015 de komst van een Carrefour Market in deelgemeente Klein-Vorst nog had tegengehouden, is het licht nu toch op groen gezet nadat Carrefour zijn plannen wat heeft bijgewerkt.

Focus op vers

Er komt dan toch een supermarkt van Carrefour aan het kruispunt van de Dikstraat en Geelsebaan in Klein-Vorst (Laakdal), hoewel de aanvraag eerst was geweigerd omdat “het ingediende plan niet voldeed", aldus schepen Frank Sels (CD&V). "Het concept had meer weg van een betonnen bunker dan van een moderne supermarkt met uitstraling. Dat konden we de inwoners van Klein-Vorst niet aandoen."

 

Carrefour liet de plannen herwerken, tot voldoening van het Laakdalse schepencollege: “Het nieuwe plan oogt mooi. Het heeft een mooie groenzone voor het gebouw, een genuanceerde gevelsteen en een prachtige luifel", aldus nog de schepen.

 

Carrefour zelf is uiteraard tevreden met de uitkomst: "Als de bouw ervan volgens plan verloopt, zal de opening in april volgend jaar kunnen gebeuren. Die nieuwe supermarkt zal 1000 m² groot zijn en vooral de aandacht vestigen op verse producten", vertelt woordvoerder Baptiste Van Outryve. "De inwoners van Vorst juichen de komst van de nieuwe supermarkt toe, wat ons extra motiveert.” De nieuwe supermarkt bespaart de inwoners alvast een rit naar Geel, Tessenderlo of Diest.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.