Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk | RetailDetail

Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk

Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk

Het Belgische vastgoedbedrijf Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk. Daar zal het voor 38 miljoen euro het winkelcentrum Frunpark overnemen van de Belgische ontwikkelaar De Vlier Retail Management.

Buitenkans

Oostenrijk wordt de vierde markt waar Leasinvest actief is, na België, Luxemburg en Zwitserland. “Het is voor ons een buitenkans om binnen de strategie van focus op retail en geografische diversificatie een nieuwe stabiele Europese markt aan te boren. De bijkomende huurinkomsten (2,3 miljoen euro), gespreid over bijna 30 verschillende huurders, zullen een positieve bijdrage leveren aan de resultaten over 2017”, stelt CEO Jean-Louis Appelmans volgens De Tijd.

 

Frunpark in Asten, op ongeveer 200 kilometer van Wenen, telt 26 winkels en 600 parkeerplaatsen. Het pand werd in 2013 geopend en alle winkels zijn verhuurd aan ketens als C&A, Action, Zeeman en Intersport.

 

Dankzij de overname is de totale vastgoedportefeuille van Leasinvest meer dan 930 miljoen euro waard. Daarnaast heeft het ook nog een participatie in Retail Estates. 48 procent van die portfolio bestaat uit retailpanden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.