Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk

Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk

Het Belgische vastgoedbedrijf Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk. Daar zal het voor 38 miljoen euro het winkelcentrum Frunpark overnemen van de Belgische ontwikkelaar De Vlier Retail Management.

Buitenkans

Oostenrijk wordt de vierde markt waar Leasinvest actief is, na België, Luxemburg en Zwitserland. “Het is voor ons een buitenkans om binnen de strategie van focus op retail en geografische diversificatie een nieuwe stabiele Europese markt aan te boren. De bijkomende huurinkomsten (2,3 miljoen euro), gespreid over bijna 30 verschillende huurders, zullen een positieve bijdrage leveren aan de resultaten over 2017”, stelt CEO Jean-Louis Appelmans volgens De Tijd.

 

Frunpark in Asten, op ongeveer 200 kilometer van Wenen, telt 26 winkels en 600 parkeerplaatsen. Het pand werd in 2013 geopend en alle winkels zijn verhuurd aan ketens als C&A, Action, Zeeman en Intersport.

 

Dankzij de overname is de totale vastgoedportefeuille van Leasinvest meer dan 930 miljoen euro waard. Daarnaast heeft het ook nog een participatie in Retail Estates. 48 procent van die portfolio bestaat uit retailpanden.