Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk | RetailDetail

Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk

Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk

Het Belgische vastgoedbedrijf Leasinvest maakt de stap naar Oostenrijk. Daar zal het voor 38 miljoen euro het winkelcentrum Frunpark overnemen van de Belgische ontwikkelaar De Vlier Retail Management.

Buitenkans

Oostenrijk wordt de vierde markt waar Leasinvest actief is, na België, Luxemburg en Zwitserland. “Het is voor ons een buitenkans om binnen de strategie van focus op retail en geografische diversificatie een nieuwe stabiele Europese markt aan te boren. De bijkomende huurinkomsten (2,3 miljoen euro), gespreid over bijna 30 verschillende huurders, zullen een positieve bijdrage leveren aan de resultaten over 2017”, stelt CEO Jean-Louis Appelmans volgens De Tijd.

 

Frunpark in Asten, op ongeveer 200 kilometer van Wenen, telt 26 winkels en 600 parkeerplaatsen. Het pand werd in 2013 geopend en alle winkels zijn verhuurd aan ketens als C&A, Action, Zeeman en Intersport.

 

Dankzij de overname is de totale vastgoedportefeuille van Leasinvest meer dan 930 miljoen euro waard. Daarnaast heeft het ook nog een participatie in Retail Estates. 48 procent van die portfolio bestaat uit retailpanden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Hema koopt eigen winkels in stations

04/07/2018

Hema neemt negen van haar stationswinkels in Nederland over van NS. De Nederlandse spoorwegdienst baatte de vestigingen tot nu toe uit, maar bouwt de exploitatie van retailformules voor anderen stelselmatig af.

Jumbo en Coop mogen Emté inlijven

26/06/2018

Supermarktketens Coop en Jumbo hebben van de concurrentieautoriteit ACM groen licht gekregen om concurrent Emté over te nemen. Jumbo moet wel drie winkels verkopen.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.