Lidl koopt winkelcentrum in Vlissingen

Lidl koopt winkelcentrum in Vlissingen

Discounter Lidl heeft in Vlissingen een volledig winkelcentrum gekocht. Het gaat het gebouw nu slopen om er een nieuwbouw neer te poten. In het winkelcentrum is momenteel sprake van heel wat leegstand.

Leegstand verminderen

Momenteel staat er 3.500 m² leeg in het winkelcentrum aan de Hermesweg in Vlissingen. Daarom zal de nieuwbouw die Lidl er wil neerzetten naar eigen zeggen kleiner zijn dan het huidige winkelcentrum. "We gaan het huidige slopen en zetten er een nieuwe, compactere voor terug. Wij bouwen immers niet voor leegstand", zegt Edwin Mast in de Provinciale Zeeuwse Courant. "We hebben een mooi plan, maar er zijn nog veel vergunningen en overeenstemmingen met huurders nodig."

 

In het nieuwe winkelcentrum zal natuurlijk ook ruimte zijn voor een filiaal van de Duitse winkelketen, al de vierde Lidl in Vlissingen. "In de meest moderne variant, zoals we die ook in Oosterhout en Huizen hebben. Nog mooier en luxer dan onze nieuwe vestiging in Middelburg-Zuid." Momenteel is wel nog niet geweten wanneer Lidl wil beginnen aan de sloop en de bouw van het nieuwe gebouw. Daarvoor moet het eerst wachten tot alle administratieve zaken in orde zijn.

Tags: