Lidl Nederland koopt winkelboulevard | RetailDetail

Lidl Nederland koopt winkelboulevard

Lidl Nederland koopt winkelboulevard

Lidl Nederland heeft De Havenaer, een winkelboulevard in Nijkerk, gekocht. Lidl had daar al een eigen winkel, maar is nu dus de eigenaar geworden van het volledige terrein. De Duitse discounter heeft nog geen specifieke plannen voor het vastgoed.

Nog geen plannen

De deal omvat onder andere een watertoren en een pand van de dropproducent Festivaldi. Lidl en de voormalige eigenaar van De Havenaer hebben de deal al bevestigd. "Het is voor het eerst dat Lidl een dergelijk object heeft aangekocht. Maar ze weten daar echt nog niet wat ze er in de toekomst mee willen doen. Voor mij was een voorwaarde dat het geheel door één partij zou worden aangekocht", zegt de voormalige eigenaar, Bert van Doggenaar.

 

"Wij beraden ons op dit moment wat we met het vastgoed gaan doen", bevestigt woordvoerster Christine Braun. Lidl Nederland investeerde al eerder in vastgoed. Zo kocht het een gedeelte van het winkelcentrum Heyhoef in Tilburg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.