Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen | RetailDetail

Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen

Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen
Foto Médiacité

Het Luikse winkelcentrum Médiacité is in Amerikaanse handen beland: vastgoedfonds CBRE Global Investors neemt het over van projectontwikkelaar Wilhem & Co. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven, maar financiële kranten gewagen van zowat 250 miljoen euro.

Commercieel succes

Médiacité doet het commercieel goed: het winkelcentrum met 124 winkels en 2.350 parkeerplaatsen opende in 2009 de deuren en trekt jaarlijks al zo’n negen miljoen bezoekers. De grote trekpleisters zijn Primark, H&M, Media Markt en Delhaize.

 

Ondanks de goede commerciële resultaten vlotte de verkoop van het winkelcentrum echter niet: in 2015 leek een verkoop aan de Duitse vastgoedinvesteerder Union Investment rond, maar kwam er uiteindelijk toch een kink in de kabel. Daarna startte de projectontwikkelaar onderhandelingen op met CBRE Global Investors. Nochtans was een verkoop van het winkelcentrum nodig, omdat de bouw ervan grotendeels met bankschulden werd gefinancierd. Vooral KBC was een grote schuldeiser.

 

Grootste aankoop van CBRE Global Investors

Voor CBRE Global Investors is Médicité de belangrijkste aankoop tot nog toe in België. “Het was een van de zeldzame mogelijkheden op een dergelijke transactie”, liet Piet Van Poppel, de verantwoordelijke van de vastgoedinvesteerder in ons land, optekenen. De fondsenbeheerder was eerder ook al betrokken bij de winkelcentra in Sint-Niklaas en Wijnegem.

 

Verkoper Wilhelm & Co verdwijnt overigens niet helemaal uit Mediacité: het blijft immers instaan voor het beheer van het winkelcentrum.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Alibaba opent Belgisch magazijn in Luik

31/05/2018

Alibaba gaat vijf nieuwe magazijnen openen, waaronder een in Luik. Via het dochterbedrijf Cainiao wil de Chinese retailgroep zijn logistieke netwerk en technologie verder uitbreiden.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.