Meir ziet Peek & Cloppenburg gaan, nieuwe retail komen

Gevel van de Stadsfeestzaal op de winkelstraat Meir in Antwerpen.
Foto: Z. Jacobs / Shutterstock.com

Peek & Cloppenburg sluit op 23 december zijn laatste Belgische vestiging op de Meir in Antwerpen. Damart verhuist dan weer naar de Teniersplaats en er zijn nog meer verschuivingen op komst in de Antwerpse winkelstraat.

 

P&C verkoopt tot kerst uit

Net voor Kerstmis verdwijnt Peek & Cloppenburg na 42 jaar helemaal uit België. Het is al sinds september geweten dat P&C weggaat, maar nu maakt de Duitse warenhuisketen bekend dat de deuren op 23 december definitief sluiten. De uitverkoop, met kortingen van 20%, wordt al aangekondigd in de etalage, bericht Gazet van Antwerpen.

 

Reden voor de sluiting zouden de hoge huur- en andere kosten zijn, aldus de filiaalmanager: "We draaien zeker nog voldoende omzet om gewoon verder te kunnen, maar we kosten de hoofdzetel te veel". 36 medewerkers verliezen hun baan.

 

Ook voor andere retailers geldt het kostenprobleem: zo blijven hardnekkige geruchten de ronde doen dat H&M naar slechts één megawinkel op de Meir wil, in plaats van drie aparte vestigingen. Dit nieuws wordt door de fastfashiongroep evenwel niet bevestigd: "We bekijken constant ons portfolio. In de fysieke winkels wordt steeds meer vereist vanuit de klant", klinkt het volgens GvA.

 

Nieuw winkelcentrum in Stadsfeestzaal

Daarnaast verhuist Damart volgend voorjaar naar de Teniersplaats, naar eigen zeggen voor meer winkelcomfort. "Momenteel heeft de winkel een verdieping en dat is niet altijd handig", aldus woordvoerster Patricia Coeck, "en op het gebied van bereikbaarheid willen we meer multimodaal zijn."

 

Het hoeft bovendien niet altijd om sluitingen te gaan: in het voorjaar van 2020 zijn op de Meir nog een aantal winkelopeningen op komst, met name in de Stadsfeestzaal waar het innovatieve winkelcentrum Foster de deuren opent. Op de eerste verdieping lanceert RetailDetail een heus eigen shoppingplatform, waar consumenten de toekomst van retail in verschillende winkelconcepten kunnen ontdekken en kopen. Klik hier voor meer informatie over innovatielab Foster.