Mitiska bouwt retailpark in Mechelen | RetailDetail

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen
Shutterstock.com

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

 

Geen kleding of schoenen

Het retailpark is onderdeel van een zopas goedgekeurd groter herontwikkelingsplan waardoor negen bestaande winkels moeten verhuizen van de Guido Gezellelaan en het Rode Kruisplein. Zij krijgen een locatie in het nieuwe project in de lus van de N16 naar de R6, vlakbij de afrit Mechelen-Noord op de E19. JBC, Vandenborre, Pro Duo, Leen Bakker, Blokker, AS Adventure en Babydump hebben daarover al een overeenkomst met de projectontwikkelaar. Ook Decathlon en een supermarktketen tonen interesse. De winkels op de voormalige Carrefoursite vlakbij komen eveneens in aanmerking, maar zij worden niet verplicht om te verhuizen.

 

De stad Mechelen en projectontwikkelaar Mitiska hebben voor dit project een vernieuwd handelsvestigingsconvenant gesloten, dat ervoor moet zorgen dat de handelsactiviteit in de binnenstad niet lijdt onder het nieuwe winkelcentrum. Kleding- en schoenwinkels zijn op de site niet toegelaten, met uitzondering van de retailers die moeten verhuizen. Er komt maximaal één horecavestiging.

 

Handelaars of ketens die een zaak hebben in de binnenstad, kunnen niet zomaar verhuizen. Als ze een tweede vestiging willen openen op het retailpark, moeten ze een engagement ondertekenen dat ze gedurende minstens tien jaar hun zaak in het centrum behouden. Alle retailers zullen ook een bijdrage betalen aan de vzw Mechelen Meemaken. De bouw van het nieuwe project zou in de loop van 2019 kunnen starten.

 

Daarmee wordt na zes jaar een gevolg gegeven aan de deal tussen Mitiska en het Mechelse stadsbestuur, waarbij de bouwpromotor de gronden bij de R6 verwierf in een ruildeal. De stad kreeg in de plaats van de winkelruimte de gronden waarop het stadion van KV Mechelen staat: die had Mitiska immers overgenomen van de vereffenaar van de voetbalclub. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.