Mitiska Reim verwerft derde Duitse retailpark

Mitiska Reim verwerft derde Duitse retailpark
Mitiska Reim

Zes maanden na zijn eerste stapjes op de Duitse markt kondigt Mitiska Reim nu de overname aan van een derde Duits retailpark. De Belgische retailinvesteerder zal samen met Zamberk Real Estate Ventures een retailpark in Braunschweig opwaarderen.

Derde Duits retailpark

Mitiska Reim dikt zijn portfolio van retailparken op Duits grondgebied aan met een derde overname, amper zes maanden na zijn intrede in het land. De Belgische specialistinvesteerder in Europese retailparken heeft een partnerschap afgesloten met Zamberk Real Estate Ventures (ZREV) om een retailpark in de centraal-Duitse stad Braunschweig te renoveren en opwaarderen.

 

Het retailpark in Braunschweig bevindt zich op een gunstige locatie in het meest aantrekkelijke stadsdeel voor retail en biedt 8,000m² aan bruto verhuurbare ruimte. De zeven units worden momenteel ingenomen door huurders als Multipolster (meubelen), Fressnapf (dierbenodigdheden) en Polo (uitrusting voor motor- en bromfietsen). De site biedt parking aan 180 voertuigen. ZREV neemt een minderheidsaandeel in het retailpark, dat de komende maanden gerenoveerd en opgewaardeerd zal worden.

 

Met deze overname, die volgt op eerdere overnames in Mönchengladbach en Freiburg, hopen Mitiska Reim en partner ZREV een duidelijke stempel te drukken op de volgroeide retailparkmarkt in Duitsland. Vorig jaar betrad de retailinvesteerder ook de Franse markt en verwierf het alleen al in Roemenië dertien retailparken.