Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

 

"Erg aantrekkelijk"

Eurocommercial Properties is een Nederlandse vennootschap die gespecialiseerd is in investeringen in commercieel vastgoed. Het heeft een portfolio met een waarde van meer dan vier miljard euro, waarvan de meeste eigendommen in Frankrijk, Italië en Zweden te vinden zijn. Met de aankoop van Woluwe Shopping Center voegt het daar nu een Belgisch winkelcentrum aan toe, schrijft De Tijd.

 

Het Woluwe Shopping Center is momenteel nog eigendom van AG Real Estate, maar dat was al sinds februari 2017 op zoek naar een overnemer voor het Brusselse winkelcentrum. Het wilde daarbij graag een bedrag van ongeveer 300 miljoen euro vangen, maar het doet met een verkoopprijs van 425 miljoen euro dus een stuk beter.

 

“De Brusselse vastgoedmarkt en zijn economie zijn erg aantrekkelijk”, stelde Jeremy Lewis, topman van Eurocommercial, eerder al. “De bevolking groeit, het beschikbaar inkomen is hoog. Bovendien is het dermate moeilijk om nieuwe centra gepland te krijgen, dat er vandaag geen overaanbod is aan winkelruimte. En ook in de toekomst zal dat niet het geval zijn. Zelfs als NEO en Uplace volledig afgewerkt worden, zal Groot-Brussel naar Europese normen nog altijd weinig winkelvastgoed hebben.”

 

Woluwe Shopping Center opende in 1968 de deuren en krijgt jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen bezoekers over de vloer. Vorig jaar werden er renovaties uitgevoerd in het winkelcentrum, waarbij een heel aantal winkels in een nieuw jasje werden gestoken.