Neo-project rond Heizel nog steeds op schema voor 2021 | RetailDetail

Neo-project rond Heizel nog steeds op schema voor 2021

Neo-project rond Heizel nog steeds op schema voor 2021

De ontwikkeling van Neo, het project voor de herontwikkeling van de buurt rond de Heizel in Brussel, zit nog steeds op schema. Van dat project maakt ook het winkelcentrum The Mall of Europe deel uit.

“Geheel nieuwe wijk”

Ontwikkelaar Unibail-Rodamco wist twee jaar geleden het investeringscontract van een miljard euro binnen te slepen voor de herontwikkeling van de Heizel en het komt nu op de proppen met een eerste grote update.

 

Dat doet het onder andere met een maquette waarin het hele project uit de doeken wordt gedaan. “We bouwen geen shoppingcenter, maar een geheel nieuwe wijk voor Brussel. Wonen, werken, shoppen en vrije ruimte worden er in harmonie en op een duurzame manier uitgebouwd. Door de densiteit van de bebouwing maken we op de Heizel zelfs meer publieke ruimte vrij dan er vandaag is”, stelde Jean-Paul Viguier, de Franse architect.

 

72.000 m² retail

In het project Neo is ruimte voor 72.000 m² aan retail, goed voor ongeveer 200 winkels. Daarnaast is er nog eens 9.000 m² ruimte voor horeca. Vanaf volgend jaar wordt er gezocht naar bedrijven die de ruimtes willen invullen. In het Mall of Europe is in ieder geval al ruimte voor een grote supermarkt en een groot warenhuis. Neo bevat naast het winkelcentrum ook 30.000 m² vrijetijdsruimte, met onder andere een nieuwe Kinepolis, en 590 woningen.

 

Unibail-Rodamco wil in 2018 over alle bouwvergunningen beschikken. Het is dan dat er mogelijk nog vertraging wordt opgelopen, want dat zou wel eens kunnen leiden tot enkele beroepsprocedures.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.