Nieuw outletcenter in Waalwijk op komst

Nieuw outletcenter in Waalwijk op komst

Over vier jaar moet er in Waalwijk een gloednieuw outletcenter komen met tienduizend vierkante meter aan schoenen- en lederwarenwinkels. In totaal moeten zo'n zestig winkels een plek krijgen in nieuwe winkelcentrum. Het gebouw komt er naast het stadhuis, tussen de A59 en het stadscentrum van Waalwijk.

Het project wordt getrokken door projectontwikkelaar MAB Development in samenwerking met de gemeente, internationale handelaren, fabrikanten, opleidingsinstituten, ondernemersorganisaties en het schoenenmuseum. Intussen zouden al zestien partijen hun medewerking hebben toegezegd.

In totaal is een investering van veertig miljoen euro nodig voor het centrum. De bouw moet in 2014 beginnen, zodat het centrum eind 2015 of begin 2016 de deuren kan openen. Het is de bedoeling dat alle grote merken een plek krijgen in het outletcenter. Waalwijk is een traditioneel centrum van de schoenenindustrie in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


 Haarlemmermeer en Leiden hebben schoonste winkelgebieden

17/11/2016

De gemeenten Haarlemmermeer en Kampen hebben dit jaar de schoonste winkelgebieden, volgens de Stichting Nederland schoon.

Huurprijzen topwinkelstraten dalen

16/11/2016

Uit een rapport van vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield blijkt dat de twee duurste winkelstraten terug wereld hun huurprijzen hebben zien dalen. Dat is het gevolg van de concurrentie van de online markt.

Benelux belangrijke stap in expansie internationale merken

14/11/2016

In een nieuw rapport stelt vastgoeddienstverlener JLL dat de grote steden in de Benelux een belangrijke uitvalsbasis zijn voor de expansie van internationale merken in Europa. Dat is vooral te danken aan de centrale ligging.

Hans van Tellingen (Strabo): “Veel Nederlandse ketens hebben lopen suffen”

08/11/2016

“De claims dat 20% van de bestedingen al online gebeuren, zijn een bewuste rekenfout”, zegt de Nederlander Hans van Tellingen, directeur-eigenaar van Strabo. In zijn boek #WatNouEindeVanWinkels ontkracht hij de mythe over de dood van de fysieke winkels met een aantal krasse uitspraken.

Pand van Kas Bank aan Kalverstraat wordt winkelpand

04/11/2016

Het gebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal waar momenteel de Kas Bank gevestigd is, wordt in de nabije toekomst een groot winkelpand. Dat bevestigt de Kroonenberg Groep, het vastgoedbedrijf dat het pand in handen heeft.

De Planeet mag uitbreiden, ondanks protest Hoog Catharijne

03/11/2016

Het Utrechtse winkelcentrum De Planeet heeft van de Raad van State toestemming gekregen om zijn uitbreiding verder te zetten. Concurrent Hoog Catharijne had lang geprobeerd om de uitbreiding tegen te houden.

Back to top