Nieuwe adviescommissie moet leegstand aanpakken | RetailDetail

Nieuwe adviescommissie moet leegstand aanpakken

Nieuwe adviescommissie moet leegstand aanpakken

Zuid-Holland heeft een Adviescommissie Detailhandel opgericht, die in de toekomst leegstand moet tegengaan. Nieuwe plannen zullen door de commissie op voorhand kritisch bekeken worden en beoordeeld.

"Geen onaanvaardbare leegstand"

De commissie gaat van start op 1 juli 2015 en zal zich bezighouden met nieuwe detailhandelsontwikkelingen met een omvang van meer dan 2000 vierkante meter bruto winkeloppervlakte binnen de centra en 1000 vierkante meter bruto oppervlakte buiten de centra.


"De commissie heeft tot taak om te beoordelen of voldoende is aangetoond dat de nieuwe detailhandelsontwikkelingen het woon- en leefklimaat niet onevenredig aantast en geen onaanvaardbare leegstand ontstaat", staat in het persbericht te lezen.


De commissie zal daarna advies uitbrengen aan de gemeenten en de provincie. Op basis van dat advies wordt beslist of een bestemmingsplanwijziging wel of niet aanvaardbaar is. Het uiteindelijke doel is om te voorkomen dat er winkeloppervlakte wordt bijgebouwd, terwijl er al sprake is van leegstand in de gemeenten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.