Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

De Antwerpse vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS neemt Devimo Consult over, de uitbater van winkelcentra en retailparken die eigendom is van AG Real Estate. Welk bedrag met de mega-overname gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Nieuwe nummer 1

Er is een mega-overname beklonken in de wereld van het Belgische winkelvastgoedbeheer: AG Real Estate, de vastgoeddochter van AG Insurance, verkoopt Devimo Consult aan vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS. Devimo is ’s lands grootste shoppingcenteruitbater en runt onder meer het Waasland Shopping Center (Sint-Niklaas), Galerie Toison d’Or (Brussel), Rive Gauche (Charleroi) of nog Belval Plaza (in het Groothertogdom Luxemburg).

 

De Antwerpse vastgoedgroep, die onder meer het Wijnegem Shopping Center en K in Kortrijk in portefeuille heeft, mag zich voortaan de uitbater noemen van alles samen 18 winkelcentra (+6), 33 retailparken (+16) alsook een 200-tal individuele winkelpanden in het hele land. AG Real Estate behoudt enkel nog het beheer van de shoppingcentra die het zelf in eigendom heeft. Dat zijn er zeven, waaronder City 2 en Westland Shopping (allebei in Brussel) alsook Gent Zuid.

 

Group Hugo Ceusters-SCMS was tot nog toe de nummer twee op de markt maar wordt door de overname - die begin mei rond moet zijn - de onbetwuste numero uno in ons land, vele malen groter dan JLL, Cushman & Wakefield of nog BNP Paribas Real Estate. Voor de vastgoedgroep, die vorig jaar een omzet van 18 miljoen euro draaide, werken 80 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Hema koopt eigen winkels in stations

04/07/2018

Hema neemt negen van haar stationswinkels in Nederland over van NS. De Nederlandse spoorwegdienst baatte de vestigingen tot nu toe uit, maar bouwt de exploitatie van retailformules voor anderen stelselmatig af.

Jumbo en Coop mogen Emté inlijven

26/06/2018

Supermarktketens Coop en Jumbo hebben van de concurrentieautoriteit ACM groen licht gekregen om concurrent Emté over te nemen. Jumbo moet wel drie winkels verkopen.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.