Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

De Antwerpse vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS neemt Devimo Consult over, de uitbater van winkelcentra en retailparken die eigendom is van AG Real Estate. Welk bedrag met de mega-overname gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Nieuwe nummer 1

Er is een mega-overname beklonken in de wereld van het Belgische winkelvastgoedbeheer: AG Real Estate, de vastgoeddochter van AG Insurance, verkoopt Devimo Consult aan vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS. Devimo is ’s lands grootste shoppingcenteruitbater en runt onder meer het Waasland Shopping Center (Sint-Niklaas), Galerie Toison d’Or (Brussel), Rive Gauche (Charleroi) of nog Belval Plaza (in het Groothertogdom Luxemburg).

 

De Antwerpse vastgoedgroep, die onder meer het Wijnegem Shopping Center en K in Kortrijk in portefeuille heeft, mag zich voortaan de uitbater noemen van alles samen 18 winkelcentra (+6), 33 retailparken (+16) alsook een 200-tal individuele winkelpanden in het hele land. AG Real Estate behoudt enkel nog het beheer van de shoppingcentra die het zelf in eigendom heeft. Dat zijn er zeven, waaronder City 2 en Westland Shopping (allebei in Brussel) alsook Gent Zuid.

 

Group Hugo Ceusters-SCMS was tot nog toe de nummer twee op de markt maar wordt door de overname - die begin mei rond moet zijn - de onbetwuste numero uno in ons land, vele malen groter dan JLL, Cushman & Wakefield of nog BNP Paribas Real Estate. Voor de vastgoedgroep, die vorig jaar een omzet van 18 miljoen euro draaide, werken 80 mensen.