Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

De Antwerpse vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS neemt Devimo Consult over, de uitbater van winkelcentra en retailparken die eigendom is van AG Real Estate. Welk bedrag met de mega-overname gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Nieuwe nummer 1

Er is een mega-overname beklonken in de wereld van het Belgische winkelvastgoedbeheer: AG Real Estate, de vastgoeddochter van AG Insurance, verkoopt Devimo Consult aan vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS. Devimo is ’s lands grootste shoppingcenteruitbater en runt onder meer het Waasland Shopping Center (Sint-Niklaas), Galerie Toison d’Or (Brussel), Rive Gauche (Charleroi) of nog Belval Plaza (in het Groothertogdom Luxemburg).

 

De Antwerpse vastgoedgroep, die onder meer het Wijnegem Shopping Center en K in Kortrijk in portefeuille heeft, mag zich voortaan de uitbater noemen van alles samen 18 winkelcentra (+6), 33 retailparken (+16) alsook een 200-tal individuele winkelpanden in het hele land. AG Real Estate behoudt enkel nog het beheer van de shoppingcentra die het zelf in eigendom heeft. Dat zijn er zeven, waaronder City 2 en Westland Shopping (allebei in Brussel) alsook Gent Zuid.

 

Group Hugo Ceusters-SCMS was tot nog toe de nummer twee op de markt maar wordt door de overname - die begin mei rond moet zijn - de onbetwuste numero uno in ons land, vele malen groter dan JLL, Cushman & Wakefield of nog BNP Paribas Real Estate. Voor de vastgoedgroep, die vorig jaar een omzet van 18 miljoen euro draaide, werken 80 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.