Nieuwe eigenaar voor winkelcentrum The Wall

Propertize verkoopt Winkelcentrum The Wall
Propertize verkoopt Winkelcentrum The Wall

Het Utrechtse winkelcentrum The Wall wisselt voor 49 miljoen euro van eigenaar. Dat is een flinke devaluatie, want SNS Property Finance betaalde er zes jaar geleden nog negentig miljoen euro voor. Built to Build en Urban Interest, twee private beleggers, zijn de nieuwe eigenaars.

 

Licht aan het einde van de tunnel voor The Wall?

De verminderde waarde kwam er door leegstand en lager dan verwachte bezoekersaantallen: het winkelcentrum opende in 2009 en is nog altijd geen succes. De nieuwe eigenaren wijten dit aan de economische en vastgoedcrisis en zeggen de toekomst positief in te zien: Samen met de huidige en toekomstige huurders geloven zij dat ze van The Wall "een doorslaand succes" kunnen maken, meldt Retailtrends.

 

De laatste maanden was er goed nieuws voor het winkelcentrum: speelparadijs Play-in en rollerdisco Rocking Rollerz openden en met Decathlon werd een grote nieuwe naam aangekondigd. Met ook de komst van Amac is ruim 18.000 van de 62.000 m² verhuurd. De nieuwe eigenaren zien in The Wall "Een aantrekkelijke plek waar retail, leisure en horeca bij elkaar komen".