Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Paradepaardje

“De winkel wordt niet alleen ontzettend Cool en blauw, maar ook heel groot. Het wordt echt het paradepaardje van Coolblue”, zegt CEO Pieter Zwart. Coolblue huurt in totaal een oppervlakte van 2.600 m². Veel meer informatie wordt er niet gegeven.

 

De komst van Coolblue is alvast goed nieuws voor New Babylon, want dat winkelcentrum heeft te kampen met een bijzonder hoge leegstand. Met de komst van Coolblue komt de bezettingsgraad op de eerste drie verdiepingen op 85%. Daarnaast zullen er ook de nodige verbouwingen gebeuren.

 

New Babylon is sinds 2015 in handen van Icon Real Estate, dat met de nodige aanpassingen probeert om het winkelcentrum terug op het juiste spoor te brengen. Zo wordt het aanbod aangepast aan het feit dat er ook heel wat kantoren in hetzelfde gebouw te vinden zijn: er komen met name veel meer horecazaken en ontmoetingscentra.

 

Coolblue heeft momenteel acht fysieke winkels: vijf in Nederland en drie in België. Die worden vooral gebruikt om klanten meer informatie te geven of om bestellingen af te halen. Klanten kunnen er ook meteen via de webshop bestellen en hun nieuwe producten aan huis laten leveren.

 

Sinds kort verkoopt Coolblue ook in het Frans, waardoor het niet enkel Vlaanderen en Nederland, maar ook de rest van België kan bedienen. In een eerste fase wordt slechts een deel van het assortiment aangeboden, maar tegen het einde van het jaar moeten alle producten beschikbaar zijn.