Nike wil opnieuw uitbreiden in Ham | RetailDetail

Nike wil opnieuw uitbreiden in Ham

Nike wil opnieuw uitbreiden in Ham

Het Amerikaanse Nike bekijkt momenteel hoe het opnieuw kan uitbreiden in Ham, waar het amper vijf maanden geleden een nieuw en hypermodern logistiek centrum opende. Eén van de plannen zou zelfs nogeens 1.200 extra banen creëren.

Concrete invulling nog niet bekend

Een exact plan voor de uitbreiding is er wel nog niet. “Er liggen momenteel nog verschillende scenario’s ter studie”, aldus HR-directeur Filip Peeters. “Bovendien moet ook nog de directie zijn fiat geven.”

 

Mogelijk wordt er opnieuw een nieuw gebouw neergepoot, dat tot 1.200 nieuwe jobs kan opleveren. Dat is het dubbel van het nieuwe logistieke centrum dat Nike in mei bouwde in Ham. De grond voor het nieuwe project is al aangekocht en een definitieve beslissing over de invulling ervan moet volgende maand volgen. In totaal heeft Nike al 3.000 werknemers op zijn campus in Ham, waarmee het de grootste werkgever in de regio is. Sinds 1994 investeerde Nike al meer dan 500 miljoen euro in de regio.

 

Het Amerikaanse sportmerk maakt werk van fikse uitbreidingen, omdat het tegen 2020 een consumentenomzet wil halen van zestien miljard euro. In de eerste negen maanden van dit jaar wist Nike een consumentenomzet van ongeveer negen miljard euro te halen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Distributeurs en transporteurs eisen schonere vrachtwagens

19/04/2018

35 bedrijven, waaronder Colruyt, Carrefour en Ikea, vragen dat Europa de constructeurs van vrachtwagens verplicht de uitstoot tegen 2025 met een vierde terug te dringen. “Totaal onrealistisch”, reageert de spreekbuis van de constructeurs.

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.