Nike wil opnieuw uitbreiden in Ham | RetailDetail

Nike wil opnieuw uitbreiden in Ham

Nike wil opnieuw uitbreiden in Ham

Het Amerikaanse Nike bekijkt momenteel hoe het opnieuw kan uitbreiden in Ham, waar het amper vijf maanden geleden een nieuw en hypermodern logistiek centrum opende. Eén van de plannen zou zelfs nogeens 1.200 extra banen creëren.

Concrete invulling nog niet bekend

Een exact plan voor de uitbreiding is er wel nog niet. “Er liggen momenteel nog verschillende scenario’s ter studie”, aldus HR-directeur Filip Peeters. “Bovendien moet ook nog de directie zijn fiat geven.”

 

Mogelijk wordt er opnieuw een nieuw gebouw neergepoot, dat tot 1.200 nieuwe jobs kan opleveren. Dat is het dubbel van het nieuwe logistieke centrum dat Nike in mei bouwde in Ham. De grond voor het nieuwe project is al aangekocht en een definitieve beslissing over de invulling ervan moet volgende maand volgen. In totaal heeft Nike al 3.000 werknemers op zijn campus in Ham, waarmee het de grootste werkgever in de regio is. Sinds 1994 investeerde Nike al meer dan 500 miljoen euro in de regio.

 

Het Amerikaanse sportmerk maakt werk van fikse uitbreidingen, omdat het tegen 2020 een consumentenomzet wil halen van zestien miljard euro. In de eerste negen maanden van dit jaar wist Nike een consumentenomzet van ongeveer negen miljard euro te halen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Amazon gaat zelf pakjes bezorgen

29/06/2018

Amazon lanceert zijn eigen bezorgdienst in de Verenigde Staten: de online reus wil zo minder afhankelijk worden van pakjesdiensten als UPS en denkt kosten te kunnen besparen.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Alibaba opent Belgisch magazijn in Luik

31/05/2018

Alibaba gaat vijf nieuwe magazijnen openen, waaronder een in Luik. Via het dochterbedrijf Cainiao wil de Chinese retailgroep zijn logistieke netwerk en technologie verder uitbreiden.

Alibaba investeert in logistiek, ook in Europa

30/05/2018

De Chinese retailreus Alibaba investeert 1,4 miljard dollar in postbedrijf ZTO en krijgt zo 10% van de Chinese pakjesleveraar in handen. Alibaba zou ook op zoek zijn naar een logistiek centrum in Duitsland, om de Europese markt te veroveren.